Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 2 Temmuz 2024 175 Görüntüleme

Başkan Ormanoğlu’ndan ETİ Krom İşçilerine destek:”İşçilerimiz haklı bir mücadele içindeler, onların yanındayız”

Elazığ’ın Alacakaya İlçesi’nde faaliyet gösteren ETİ Krom  AŞ. Bünyesinde çalışan işçiler maaşlarında iyileştirme yapılmadığı ve kendilerine verilen sözlerin tutulmaması gerekçesi ile greve başladılar. İl genelinde siyasetçilerin işçilere desteği devam ederken Elazığ’ın Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu da grev yapan işçileri ziyaret ederek destekte bulundu. Ormanoğlu, işçilerimizin yanındayız. Haklı bir mücadele içindeler. İnsanca yaşama koşulları istiyorlar insanlarımız. Az önce dikkatimi çekti. Kurban bayramınız kutlu olsun tabelası var. Eğer burada aldığı maaşla bir kurbana ortak olamıyorsa, eğer bir kurban kesemiyorsa bunun sorgulanması lazım. Yıldırım Holding 20 yıldır ilimizde, daha sonra aldığı özelleştirme işleri ile çok büyüdü. Dünya çapında bir firma oldu. Bence kendisine yakışanı yapsın. ‘’ dedi.

Bir bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

”Yıldırım Holding ilimizden aldığının binde birini bile vermemiştir”

Yıldırım Holding’in Elazığ’da kazandığı ile Elazığ’a bir katkı sunmadığını belirten Ormanoğlu,sadece işçilerin hakkını vermesine bile razı olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Kendilerine belki yetişemeyiz, ama onların burada temsilcileri var ve kendilerine yakışanı yapmaları lazım. Nihayetinde Yıldırım Holding artık dünya çapında bir holding. Bu işçilerin mağduriyetini görünce acaba kendilerinin bundan haberi var mıdır merak ediyorum. Kendilerine yakışan neyse onu yapsınlar diyorum. Yüksel  Yıldırım nasıl Samsun’u ayağa kaldırdıysa, Samsunspor’u ayağa kaldırdıysa, Samsun için büyük yatırımlar yaptıysa  bizim ilimize aldığının binde birini bile vermemiş şu ana kadar. Aldıklarının binde birini vermediler. Biz binde birini de istemiyoruz. Sadece işçilerimizin hakkını istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz. ‘’

Bir 1 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

 

”İstiyoruz ki burada çalışan işçilerimiz devam etsin…”

İşçilerin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini ifade eden İbrahim Ormanoğlu  holding yetkililerinin işçileri samimiyetle dinlemesi gerektiğini ve hak ettikleri haklarının verilmesini talep ettiklerini söyledi. Ormanoğlu:

‘’İstediğimiz fazla bir şey değil. İşçilerimizin istedikleri de fazla bir şey değil. Bir uzlaşı istiyorlar. Bir uzlaşı hakem heyeti oluşturabilirler. Bizi kaale almayabilirler. Bu işin uzmanları var. Bölgede, ülkemizde iş yapan diğer firmalar var. Diğer firmalarla görüşsün. Onların galerilerinde çalışan işçiler ne kadar maaş alıyorlarsa bunlara da o kadar versinler. Biz buna da razıyız. Onların hakkı neyse bunların hakkı da o olsun. Başka bir talebimiz yok. Yıkmaya değil yapmaya, bölmeye değil bütünleştirmeye geldik. istiyoruz ki burada çalışan işçilerimiz çalışmaya devam etsin. Yıldırım Holding de kendi işine devam etsin. Gönderdikleri temsilciler insana layık şekilde davransınlar. İnsanımızı kaale alsınlar, insanımızı ciddiye alsınlar. Ötekileştirme olmasın, tepeden bakma olmasın. Nihayetinde bu işçilerimizin sırtından kazanıyorlar, değerlerin tamamı bu işçilerden geliyor. Ona göre işçimize kıymet versinler. ‘’

Bir 8 kişi görseli olabilir

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com