Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 2 Temmuz 2024 137 Görüntüleme

Eti Krom Maden İşletmesinde 300 işçi greve gitti…Talepleri, verilen sözlerin tutulması

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde Yıldırımlar Holding’in işletmesinde bulunan Eti Krom Madencilikte çalışan KEF bölgesinde çalışan 300 işçi verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle greve başladı. Verilen sözlerin tutulmadığını ve maaşlarında iyileştirme yapılmaması gerekçesi ile greve başlayan işçiler haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söylediler.

Taban maaşlarının yükseltilmesi ve en az 3 asgari ücrete çıkarılmasını isteyen işçiler, yıllık 4 ikramiye, )maaş promosyonlarını almak istiyorlar. Madenciliğin en zor çalışma koşullarına sahip sektör olduğunu da belirten işçiler mesai ücretlerinin 1 e 1 değil,  1e 3 olmasını talep ediyorlar.

Greve katılan ve adını vermek istemeyen bir işçi, 25 bin lira civarında maaş aldıklarını söyledi. Maaşlarının geçinmelerine yetmediğini ve iş koşullarının ağır olduğunu ifade eden işçi şunları söyledi:’’ Çok zor koşullar altında maden işçisi olarak çalışıyoruz. Hepimiz ev geçindiriyoruz. Bu gün kromun tonu 400 dolardan satılıyor. Ancak bizler büyük emekler vererek 25 bin lira için alın teri döküyoruz. 2008 ‘e kadar maden işçilerinin maaşları asgari ücretin 3 misli idi. Ancak bu gün asgari ücretin biraz üstünde bir maaşla bizleri çalıştırıyorlar. Bu biz emekçilere yapılan büyük bir haksızlıktır. Haklı tepkimiz siyasiler tarafından da destek gördü.

CHP milletvekili Gürsel Erol, AKP Milletvekili Ejder Açıkkapı,  Palu, Alacakaya ve Kovancılar Belediye başkanları bizlere destek açıklaması yaptılar. Burada 300 kişiyiz. Yani 300 aile. Hepimiz geçim derdindeyiz ve emek sömürüsüne karşı çıkıyoruz. İnşallah taleplerimiz karşılanana kadar grevimizi sürdüreceğiz.’’ Dedi

ETİ KROM İŞÇİLERİ, ÇALIŞMA ŞARTLARININ DÜZELTİLMESİ İÇİN EYLEM BAŞLATTI

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com