Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 2 Temmuz 2024 137 Görüntüleme

İl Başkanı Akın: “Eti Krom’un Yüksek Kârına Rağmen İşçilerimiz Mağdur Edilemez !”

Saadet Partisi Elazığ İl başkanı Abdullah Akın Alacakaya ‘da Eti Krom Madencilik’te çalışan 300 işçinin haklarını alamadıkları gerekçesi ile başlattıkları greve destek açıklaması yaptı. Akın açıklamasında şu ifadeleri kullandı.
Öncelikle, tüm maden işçilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepimizin malumu olduğu üzere, Eti Krom, AK Parti döneminde özelleştirilerek özel bir şirkete servet transferi yapılmıştır. Yıllık net kârı 500 milyon dolar olan bir şirketin, personellerine vereceği zammın bu rakamın yanında sözü bile edilmemelidir.

Bu nedenle, ağır ve tehlikeli iş statüsünde çalışan işçilerimize mutlaka gereken zam verilmelidir. İşçilerimizin emeğinin ve sağlığının korunması, şirketin yüksek kâr marjı göz önünde bulundurulduğunda bir zorunluluktur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com