Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 4 Temmuz 2024 169 Görüntüleme

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Yeğen: “İşçilerin Eylemi Siyasi Malzeme Yapılmamalı”

 

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen, Elazığ’ın maden yataklarına ev sahipliği yapan, ilimiz ekonomisine en büyük katma değer sağlayan Alacakaya ilçesindeki madenlerde çalışan işçilerin eylemlerini siyasi rant haline getirenlere tepki gösterdi.

Yeğen: Bu Siyasi Malzeme Değildir!

Maden işçilerinin haklarının korunmasını siyasi malzeme haline getiren siyasetçilere tepki gösteren Yeğen, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yeğen, işçilerin haklı talepleri üzerinden süreci kendi lehine çevirenlere kızarak açıklamasında şunları kaydetti:
“ŞİMDİYE KADAR HAKLARINI NASIL KORUDUYSAK YİNE KORUYACAĞIZ”
“Bizler her daim maden işçisi kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu güne kadar haklarını nasıl koruduysak yine koruyacağız. Elimizden geleni yapıyoruz ve görüşmelerimizi en üst mevkidekilerle direkt görüşerek sürdürmekteyiz. Lakin bu mağduriyetlik üzerinden siyaset yapılmaz, yapılmamalı. Süreç siyaset üstü bir süreç, kimsenin rahatlıkla kullanabileceği bir malzeme değil.”

“SİYASİ ŞOV HALİNE GETİRMEMEK GEREKİYOR”

Alacakaya ilçesindeki maden ocaklarının ilimiz ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Yeğen; “Burada canlar ve büyük emekler verilmekte. Onların haklarını savunmak elbette bizim boynumuzun borcudur ama bunu siyasi şov haline getirmemek gerekiyor. Bu mağduriyetliğin en kısa zamanda ortadan kalkması için bizler de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com