Ana Sayfa GÜNDEM 10 Şubat 2022 645 Görüntüleme

GELEN ZAMLAR CEP YAKMAYA DEVAM EDİYOR

2021 yılının son aylarında başlayan ve bu yılda etkisini göstermeye devam eden zamlar dur durak bilmeden devam ediyor. Akaryakıttan gıdaya, doğalgazdan elektriğe, birçok alanda ard arda gelen zamlar vatandaşın bütçesini zorlar nitelikte.

Son zamanlarda elektriğe ve doğalgaza yapılan fahiş zamlar gelir düzeyi düşük ailelerin yaşam şartlarını iyice zora sokarken, yaşamları boyunca makinaya bağlı olarak hayat mücadelesi vermek zorunda olan hastaların ailelerinin yükünü bir kat daha arttırmış oldu. Yapılan zamların ardından vatandaşlar tepki göstermeye devam ederken, yapılan ödemelerin, alınan maaşların daha vatandaşın cebine girmeden eriyor olması hayat standartlarının her geçen gün biraz daha düşmesine sebep oluyor. İlimizde deprem sonrası ekonomik olarak yıpranan vatandaşlarımız artık ekonomik sıkıntılara yetişemediklerini belirtirken konuyla ilgisi görüşme sağladığımız Yavuz C.

“Deprem sonrası kendimizi toparlayamamıştık birde gelen zamlar bilimizi kırdı. Bizde hangisiyle mücadele edeceğimizi şaşırdık. Pandemi sürecinde birçok insan işten çıkarıldı. Yetmezmiş gibi konutlarda sıkıntı yaşadık derken üstüne birde zam üzerine zam. Maaş alıyoruz aldığımız maaş evimize girmeden bitiyor. Buna bir çare bulunmalı.”dedi.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ.’ye (TEDAŞ) bağlı şirketlerin tamamının, 2004-2013 yılları arasında özelleştirilmesiyle yapılan zamlar başta faturalara sonra vatandaşa yansıdı. 2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan birinci çeyreği için iş yeri aktif enerji elektrik fiyatlarına yüzde 168, aynı kalem için alçak gerilim sanayi elektrik fiyatlarına yüzde 156’lık bir zam yapılmıştır. Dağıtım bedellerinin güncellenmesi, TRT payının kaldırılması gibi kararlar sonucunda tüketicilere etki edecek zam oranı aktif enerji zam oranının altında kalmıştır.

Yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar, elektrik faturalarını sosyal medya üzerinden paylaşarak, dağıtım şirketlerinin önünde toplanarak, iş yerlerine gelen elektrik faturalarını camlara yapıştırarak tepkisini belli etmeye çalıştı. Aynı zamanda tüketici dernekleri tarafından toplumsal eylemler düzenleneceği iddiaları kamuoyunda yer almaktadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com