Ana Sayfa Uncategorized 19 Mart 2022 487 Görüntüleme

KARAKUŞ: SEÇİM YASASI İLE OYNANIYORSA, YOLUN SONU GÖZÜKMÜŞ DEMEKTİR

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş TBMM’de gündeme gelen yeni seçim yasası önerkegi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yeni seçim yasasının iktidarın daha fazla vekil çıkartmak için yapıldığını ve iktidarın kaybedeceğinin anlaşıldığını ifade eden Karakuş şunları söyledi:

Eğer bir iktidar seçim sistemi ile oynamaya başlamışsa artık yolun sonu gözükmüş demektir. Uzatmaları oynuyor demektir. Bütün hesap iktidarın daha az oyla daha fazla milletvekili nasıl çıkartırız hesabıdır. Bugüne kadar seçimleri kaybedip giden iktidarların hemen hepsi kaybedip gittikleri son seçimden önce seçim sistemini değiştirmeye çalışmışlardır. En önemli örneklerden bir tanesi Anavatan Partisi’nin bölge barajlarını ihdas edip getirmesi ve arkasından o barajlarda boğulmasıdır. Bir kere Meclis’e getirilen tasarıda barajın yüzde 7’ye indirilmesi Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’ye yönelik bir adımdır. Çünkü baraj yüzde 7’ye inmezse MHP’nin barajı aşması mümkün olmayacak.

BU SİSTEM DE MHP’NİN ALEYHİNE OLACAK

AK Parti’nin çok istediği dar bölge seçim sisteminin gelmemesi de iktidar ortağının itirazının rol oynadığını düşünüyoruz. Çünkü bu sistem de MHP’nin aleyhine olacak. Meclis’te grubu olan partilerin seçime girme hakkını kazanamamalarına yönelik düzenleme de kapatılması muhtemel olan HDP’nin yerine kurulacak olan partinin seçime girme hakkını elde edememesine yönelik olduğunu düşünüyoruz. İl Seçim Kurulu Başkanı’nın da 1. sınıf Hakimler arasından kurayla seçilmesi düzenlemesinin getirilmesi de İl seçim kurulu başkanlarının AK Partili hakimler arasından belirlenmesi için yapılan bir düzenleme olarak gözüküyor. Yapılan değişiklik mevcut muhalefet ittifakının dağıtılması ve oyu düşük partiler için ittifakın cazibesinin ortadan kalkması nedeniyle, oyu çok olan partilerin listesinden seçime girmesi veya kendi başlarına girmesine yönelik adımlar atmasına sebep olacak bir durum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com