Ana Sayfa Uncategorized 22 Mart 2022 544 Görüntüleme

HACIOĞULLARI: “ELAZIĞ’IN TOPRAKLARI ÇOK VERİMLİDİR.

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları ve Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, Merkez köy ve Baskil mevkinde bulunan meyve bahçelerini incelemelerde bulundular.

Hacıoğulları: “Elazığ’ın toprakları çok verimlidir. İlimizde buğday, arpa, şekerpancarı, fasulye, nohut, mercimek, fiğ, soğan, sarımsak gibi tarla ürünleri üretildiği gibi Elazığ ilinin en çok yetiştirilen meyveleri; üzüm, dut, elma, armut, çilek, vişne, ayva ve kayısıdır. En çok yetiştirilen sert kabuklu meyveler ise badem ve cevizdir.

Ülkemizde kayısı üretimi Malatya ilimiz başta olmak üzere Elazığ özellikle Baskil ilçemizde kayısı yetiştiriciliği çok yaygındır.

Kayısı üretiminde Türkiye birinci sırada yer alırken, Dünya kuru kayısı üretiminin çoğunluğunu ülkemiz üretmekte. İlimizde daha önce yetiştirilmeyen farklı illerde yetişen meyvelerde üretilmeye başlandı ve zamanla daha fazla yaygınlaşarak çiftçilerimiz bu ürünlerin üretimini artırarak, ticaretini yapabilecekler.” dedi

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com