Ana Sayfa Uncategorized 27 Mart 2022 729 Görüntüleme

HASTANELER TALAN YERİ OLDU

Şehir hastanesinin yapılmasından sonra kapatılan ve atıl halde duran hastane binaları hırsızların uğrak yeri oldu. Boş ve güvenliksiz duran hastane binasına giren hırsızlar hastane içerisindeki kablolar, demir aletler gibi metaları çalıyorlar. Çevredeki vatandaşlar hastanenin atıl olmasından dolayı içerisinde hırsızlık yapıldığını, tinercilerin girdiğini ve hatta fuhuş yapıldığını iddia ediyorlar.

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş konuya ilişkin olarak konuyu 2020 yılından beri gündeme getirdiklerini söyleyerek bu hastane binalarının bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.Karataş : Pandemi döneminde bu binaların koronavirüs kontrol ve izolasyon merkezi olarak dizayn edilmesi gerektiğini belirterek yetkililere seslenmiştik. Kapatılarak atıl halde bekletilen bu hastane binalarının yeniden techizat temin edilerek hazır hale getirilmesi ile ilgili talebimizi Sağlık Bakanlığına iletmiştik. Ne yazık ki bu güne kadar bu niaların akıbetinde değişen bir şey olmadı. Bizler Pandemi döneminde bu hastaneyi açın dedik, duymadınız! Bu binayı Fırat Üniversitesine devredin; yeni Eczacılık Fakültesi burada kurulsun! Elazığ’da uzun yıllar SSK hastanesi olarak hizmet veren, daha sonra Şehir hastanesine taşındıktan sonra atıl halde bekleyen bina, hırsızların hedefi oldu. Hırsızlar söktükleri malzemeleri kamyonete yükleyerek olay yerinden kaçıyorlar. Sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet ediyorum.’’ Dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com