Ana Sayfa Uncategorized 13 Nisan 2022 214 Görüntüleme

BELEDİYEDE İŞÇİ SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİKÇE İSTİFALAR ARTACAK

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, Elazığ Belediye Başkanı’nın, kurumunda çalışan işçilerin sorunlarına kulak vermesi ve sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kangal, yüksek enflasyon karşısında maaşların giderek yok olması nedeniyle işçilerin zam talebinin 3 ay boyunca oyalandığını ifade etti. Kangal açıklamasında ayrıca Elazığ Belediyesi’nin bazı müdürlüklerinde çalışan işçilerin, yaklaşık 3 aydır izin kullanamadığını ve mobbinge maruz bırakıldığını belirterek şunları söyledi:

”Elazığ Belediye Başkanı’nın, Kurumunda Çalışan İşçilerin Sorunlarına Kulak Vermesi ve Sorunların Çözüme Kavuşturulması Beklenmektedir!

2021 yılı başında 120 kadrolu işçi için 2 yıllık yapılan sözleşmede, enflasyon farkı konulmuş ve %10 oranında zam belirlenmişti. Maalesef ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte 30 yıl çalışan bir personelin maaşı 5.600 TL’de kaldı. Yüksek enflasyon karşısında maaşların giderek yok olması nedeniyle işçiler, sendika il temsilciliği ve sendika genel merkezi, Elazığ Belediyesi ile ek protokol imzalanması talebinde bulundu. Fakat işçiler, Elazığ Belediye Başkanı tarafından yaklaşık 3 ay gibi bir süre oyalanmış ve zam oranı %5 gibi komik bir rakamla ek protokolde belirtilmiştir. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yetkili sendika temsilcilerine “Eğer 1 Ocak’tan itibaren belediye personeline %5 zam verirsem bu zammı da Haziran ayında vereceğim zammı da geri alırım. Çünkü size verdiğim zam, yasal değil ve size zimmet çıkar” gibi bir söylemde bulunduğu iddia edilmektedir . Yalnız şöyle bir durum var ki Ramazan ayı boyunca belediyenin organize ettiği Ramazan etkinliklerinde sanatçılara yaklaşık 3 milyon TL gibi bir para harcandığı söylenmektedir . 3 milyon TL’nin yüzdelik oranda hesaplanması halinde, 120 daimi isçiye 1 yıl içinde verilecek zam oranı ortaya çıkacaktır.

Bunun yanı sıra Elazığ Belediyesi’nin bazı müdürlüklerinde çalışan işçiler, yaklaşık 3 aydır izin kullanamamakta ve mobbinge maruz bırakılmaktadır. Yasal düzeyde puantaj tutulsa, mesai hakkı 50 saati bulacağı yerde 30 saat ya da daha az mesai yazılmaktadır. Ayrıca “beğenmiyorsanız siz bilirsiniz” denilerek işçilere baskı kurulduğu bilgisi de tarafımıza gelmiştir . 300’den fazla işçi tarafından Elazığ Belediye’sine başvuru yapıldığı halde hiçbir işlem gerçekleştirilmemiştir. Bu olumsuz durum neticesinde 20’den fazla daimi işçi, Belediye Başkanı’na tepki olarak Hizmet İş Sendikası’ndan istifa ettiği de apaçık ortadadır. Çalışan işçilerin talepleri dikkate alınmayarak çalışma koşulları iyileştirilmediğinden, baskı uygulandığından ve yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı istifaların artacağı ile ilgili duyumlar gelmektedir. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan kurumunda çalışan işçilerin sorunlarına kulak vermesini ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Ramazan Bayramı’na kavuşmadan önce Elazığ Belediyesi’nde çalışan personelin sorunlarının giderilmesiyle adeta iki bayramı bir arada yaşanmasını umuyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com