Ana Sayfa Uncategorized 9 Mayıs 2022 379 Görüntüleme

KARAKUŞ: MÜLTECİ SORUNU ÇÖZÜLMEZSE ÜLKEMİZDE CİDDİ SOSYO KÜLTÜREL KARMAŞALARIN YAŞANMASI KAÇINILMAZDIR

Son günlerde ülke gündeminde önemli bir yer edinen göçmen ve mülteci konusu Elazığ’da da çeşitli çevrelerin tepkisine yol açıyor. İktidar ve muhalefet kanadında bu konuda karşılıklı söylemler kamuoyunda yankılanırken Mülteciler.org sitesinden alınan verilere göre 24 Mart 2022 itibarıyla Türkiye’de kayıt altına alınan geçici koruma statüsünde üç milyon 754 bin 591 Suriyeli mülteci yaşıyor.Hal böyle iken ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri olan mülteci sorununu Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ile konuştuk.Karakuş  mülteci sorunun artık rahatsızlık verici düzeyde olduğunu ifade ederek, Suriye’de Esad Rejiminden kaçıştan beri 8-9 yıllık bir süre geçtiğini ‘ Katil Esad’ demelerine rağmen  2011 yılından beri devam eden operasyonlara rağmen Suriye’nin % 85’inin hala Esad’ın elinde olduğunu ifade etti. Karakuş Amerika’nın ve Rusya’nın amaçlarına ulaşarak orada üs kurduğunun altını çizerek orada karışıklık  yaratacak bir durum kalmadığını ve savaş ortamının kalmadığını belirtti.

‘’Suriye’de ABD Rusya Ajandasında bunlar gerçekleşirken biz ne yaptık.7-8 yıldır milyonlarca Suriyeli’ye ev sahipliği yaptık.Ülke olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık.Ama bu saatten sonra Suriyeli Mültecilerin hukuka uygun bir şekilde ülkelerine gönderilmeleri gerekiyor. Vatandaşlık alanlarla ilgili bu saatten sonra yapılacak bir şey yok ewlbette.Ama geçici vatandaşlık alan ya da vatandaşlık kriterini sağlamak için bekleyen Suriyeli misafirlerimizi ğlkelerine göndermemiz gerekiyor.Çünkü savaş bitmiştir. ‘’

Ülke gündeminde yer edinen mültecilerin kendi özyurtlarına gönderilmesi gerektiğini ,gönderilmediği takdirde önümüzdeki süreçte sosyo kültürel anlamda olumsuz etkilerini göreceğimizi de sözlerine ekleyen Karakuş şunları söyledi:’’  5-10 yıl içerisinde Suriyeli misafirlerimiz ülkemizde kaldığı, yerleştiği sürece ülkemizdeki homojen yapı bozulacak, sosyal ve kültürel yapımızın bizim için olumsuz manada değişikliklere yol açacağı muhakkaktır.

VATANDAŞLIK VERİLMESİ SEÇİMİN KADERİNİ DEĞİL ÜLKENİN KADERİNİ ETKİLEYECEK BİR DURUMDUR

Vatandaşlık verilen Suriyeliler için 120 bin civarında bir rakamdan bahsediliyor. Elbette beyin göçü olarak kabul edilen vatandaşlıklara itirazımız yoktur. Ancak vatandaşlık verilerek oy devşirilmesi gibi iddialar doğruysa vahim bir durumdur. Çünkü burada  seçimlere yönelik böyle bir hamle yapılıyorsa bilinmelidir ki bu hamle ülkenin kaderini etkileyecektir. Ben buna ihtimal vermiyorum. Ama doğru ise,vatandaşlık konusu çok ciddi boyutla ra ermeden çözülmelidir. ‘’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com