Ana Sayfa GÜNDEM 11 Mayıs 2022 383 Görüntüleme

KRİPTO PARA YATIRIMCILARI ENDİŞELİ

Yatırım yapan yüz binlerce insanın tercihleri arasında olan ve gelecekte kullanılacağı düşünülen kripto para piyasasındaki düşüş yatırımcılarını endişelendiriyor. Son zamanlarda sürekli olarak düşüşte olan kripto para piyasasında yatırım yapan yatırımcılar paralarını kaybetme korkusu yaşarken  Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un çarşamba günü yaptığı açıklama bu yatırımcıların endişelerini körükler nitelikte oldu. Armstrong yaptığı açıklamada;

“Altyapı yasa teklifiyle ilgili konuları takip ettiyseniz, dijital varlıklarla ilgili olarak da alelacele hazırlanmış bir madde olduğunu da görürsünüz. Bu maddenin, ABD’deki kripto endüstrisine derin bir şekilde olumsuz bir etkisi olabilir ve inovasyonları denizaşırı bölgelere itebilir.

Coinbase, finansal hizmetler endüstrisinin geri kalanında olduğu gibi müşterilerinin vergi yükümlülüklerini yerine getirmekten mutluluk duyacaktır. Biz zaten bunu yıllardır yapmaktayız ve daha fazla vergi formu basmak güzel bir fikir. Ancak yasa tasarısında ‘brokerlar’ dijital varlık transferini yapan herkesi içine alacak şekilde tanımlanmıyor.

Bunun anlamı, ekosistemdeki herkesin bir ‘aracı kurum’ olarak görülecek olmasıdı. Yani madenciler, akıllı kontratlar, doğrulayıcılar, açık kaynaklı geliştiriciler vs. Bu da çok ciddi raporlama yükümlülüklerini getirecektir.

“Tüketicilere zarar vermiş olsa bile, bir mahkemenin iflas işlemlerinde müşteri varlıklarını şirketin bir parçası olarak değerlendirmeye karar vermesi olasıdır.” dedi.

Kripto para fiyatları, dünyanın önemli borsalarından biri olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’un TSİ gece yarısı 2 sularında yaptığı açıklamanın da etkisiyle kripto para piyasası adeta çöküşe geçti.

Kripto para fiyatlarında düşüşler devam ederken  yatırımcılar, bir süredir düşüşler nedeniyle piyasanın kendisini toparlamasını bekliyordu ancak piyasada 200 dolara varan ve daha büyük oranlarda fiyat değişimleri etkisini göstermekte. Kripto para fiyatlarının sürekli olarak değiştiğini bilen tecrübeli kripto para yatırımcılarına göre bu durum korkulması gereken bir durum olmasa da tecrübesiz kripto para yatırımcıları için bu değişiklikler çok fazla endişeye sebep olabiliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com