Ana Sayfa Uncategorized 15 Mayıs 2022 827 Görüntüleme

“SAVAŞ ALANI GİBİ KADIN” ADLI OYUN TÜM SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Elazığ’da 2011 yılından bugüne hizmet veren Almila Tiyatro atölyesi ekibi  11. yılın en özel oyununu vatandaşlarla buluşturmak için sahne alacak.  Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek “Savaş Alanı Gibi Kadın” isimli tiyatro oyunun konusunda Yugoslavya iç savaşında tecavüze uğrayıp hamile kalan bir kadın ile Amerikalı bir psikoloğun kesişen yolları anlatılmaktadır. Savaş sürecinde kadın bedeninin ve kadın kimliğinin uğradığı yıkıma dikkat çeken oyun 28 Mayıs 2022 tarihinde seyircilerle buluşacak.

Almila Tiyatro Atölyesi 11.yılına girerken sezonun en iddialı oyunuyla sahne alıyor.

Fransız yazar Matei Visniec kaleme aldığı ve Rejisörlüğünü Mahmut Yıldırım’ın üstleneceği oyun Savaş sonrası travma yaşayan Dorra ve ona psikolojik destek amacıyla görevlendirilen Kate arasında ki yaşam dönüşünü anlatmakta.

Yılın oyunu olarak sahnelecek oyuna ilginin çok büyük olduğunu söyleyen Mahmut Yıldırım; bütün sanatseverleri devlet tiyatrosu tadında bu oyuna beklediklerini dile getirdi.

OYUN KÜNYESİ

🎭Savaş Alanı Gibi Kadın

Yazan : Matei Visniec
Rejisör : Mahmut Yıldırım

🎭Oyuncular :
▪️Müzeyyen Aslan
▪️Betül Tuba Aykurt

⚜️Ses Dekor ve ışık : Mahmut Yıldırım

🎭Dram &Trajedi

🗓️ 28 Mayıs 2022

⏰ 20.00

📍Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi (Küçük Salon)

🕐 1 Saat 17 Dakika

Konusu :

Yugoslavya iç savaşında tecavüze uğrayıp hamile kalan Dora bebeğini doğurmayı reddederken, toplu mezar kazıcılarının ekibine psikolojik destek için gönüllü olan Amerikalı psikolog Kate’in yardımı ile yaşama geri dönme yollarını arar. Savaşın silahla, bombayla yarattığı yıkımdan daha şiddetli ve vahşet dolu yıkımı kadının kimliği ve savaş alanı olarak kullanılan kadın cinselliği üzerine gerçekleşendir.

——————–
Biletler :

biletix.com

biletinial.com

———————

Bilet Fiyatları:

Protokol : 120 TL

V.i.P : 80 TL

Ekonomik : 50 TL

NOT :
13 yaş altı çocukların getirilmesi yasaktır.

Koltuklarımız numaralıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com