Ana Sayfa Uncategorized 29 Mayıs 2022 482 Görüntüleme

GÜRGÖZELER: BİZLER TÜKENEN UMUTLARI YENİDEN CANLANDIRMAK İÇİN BURADAYIZ

İYİ Parti İl Teşkilatı İl Başkanı Servet Gürgözeler başkanlığında ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle  ilçe gezilerini sürdürüyor. Karakoçan gezisi yapan Gürgözeler,  arkasından Baskil ilçesini ziyaret etti. Karakoçan İlçe Başkanı Bekir Tosun ve yönetimiyle bir araya gelen ve ilçe hakkında bilgiler alan Gürgözeler halkın sıkıntılarını dinledi.

 

ESNAF: BİZ SATAMIYORUZ, VATANDAŞ DA ALAMIYOR

Karakoçan ve Baskil’de Grgözeler ve Parti teşkilatına derdini anlatan esnaflar hayat pahalılığından dolayı işlerinin düştüğünü dile getirirken, vatandaşların da en temel ihtiyaçlarını dahi alamayacak hale geldiğini söylediler.

Başkan Gürgözeler’e derdini anlatan bir fırıncı esnafı :’’ Artık canımıza tak etti. İnsanların gücü kalmamış. Artık dışarı çıkamaya korkar olduk. Bunun sonu geldi artık. Bu son iki yıldır milletçe kırılıyoruz. Dünden bu güne üretimimiz düştü, vatandaş da artık bayat ekmek alıyor’’ dedi.

 

ESNAF’TAN GÜRGÖZELER’E TEŞEKKÜR

Bir siyasetçi olarak değil, vatandaş olarak ziyarete geldiğini söyleyen Gürgözeler’ê teşekkür eden bir esnaf da ‘’ Bir siyasetçi olarak değil bizi anlayan birisi olarak gelmeniz çok güzel. Gün gelir devran döner. Taşlar yerinden oynar. Şu anda burada bu yaşta geçimimi sağlamak için elimde eldiven ayağımda lastik ayakkabı uğraşıyorum. Hayat zor. Geçim zor ve çocuklarımız için gelecek kaygısı yaşıyoruz’’ dedi

GÜRGÖZELER: ÜLKEMİZDEN ÜMİDİNİ KESEN GENÇLERİMİZ ÇAREYİ YURTDIŞINA GİTMEKTE ARIYORLAR

Baskil ve Karakoçan İlçe ziyaretleri sonrası bir değerlendirmede bulunan İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler  vatandaşın artık perişan olduğunu, ekonomik kaygıların insanların canına tak ettiğini söyledi. Gürgözeler: “İlçe halkımız oldukça dertli, özellikle bu ilçede acı bir gerçekle daha yüzleşiyoruz, gençlerimiz yurtdışına gidiyorlar. Bu çok vahim bir durum. Bu gençler neden başka ülkede umut ararlar sormak isteriz. Karakoçanlı vatandaşımız ise, gençlerini burada tutamadıklarından şikâyetçi, acilen bu konuya dikkat çekmek gerekiyor. Kaldı ki; Genç dimağları hiçbir ülke kaybetmek istemez, ama gelin görün ki bizim ülkemizden ümidini kesen gençlerimiz, bu ilçemizde de bir şekilde yurt dışına gitmeyi orada kendilerine hayat kurmayı seçiyorlar

BESİCİLER HAYVANLARINA BAKAMIYORLAR, KESİME GÖNDERİYORLAR

Bir diğer sıkıntılı konu ise; Besicilerimiz konusu, onlara bir dokunduk bin ah işittik. Eskiden 2 kg. et ile 1 torba yem alırken şimdi 5 kg et ile 1 torba yem alamadıklarından şikâyetçiler. Yem, ilaç,  fiyatlar, işçi giderlerinin yüksek olmasından dolay 40 tane süt ineğini kesime verdiğini anlatan bir vatandaşımız ise, bu gidişe ne zaman dur denilecek diye bize soruyor. Çarşı Esnafını, parklarda oturanları tek, tek ziyaret ettik. Hepsinin ortak görüşü hayat pahalılığı, zamlardan kaynaklanan sıkıntılardı.

Çiftçilerimiz ise; tarlalarının % 80’ini kullanamadıklarını önceden dönümünü 30 TL’ ye ektikleri tarlayı bu yıl 100 TL’ye ektiklerini üzülerek ifade ettiler.

Ne yazık ki çiftçimiz,  köylümüz ve esnafımızın durumu içler acısı. Artık insanımız artan mazot ve gübre fiyatlarından dolayı tarlalarını süremiyor, hayvancılık yapan vatandaşlarımız ise, artık büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapamadıklarını anlatıyorlar. Aynı durum Baskil ilçemizde de geçerli. Ziyaretimizde gördük ki; Baskil esnafı da tarımla uğraşan çiftçimizin de gelecekten umudu kalmamış. Baskil’de yapılmış olan Barajlarımız ne yazık ki halen Baskil halkının istediği hizmeti veremiyor. Su kaçırıyor. Bunun bir hal çaresine biran önce bakılmalı ve yetkililer bu sorunu çözüme kavuşturmalıdır. Dronla yaptığımız çekimde bunu gördük. İlçelerimiz dertli, halkımız bıkmış.

VATANDAŞ SORUNLARIN ÇÖZÜM NOKTASININ İYİ PARTİ OLACAĞINI BİLİYOR

‘’20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar mensupları, vatandaşın ekonomik ve sosyal anlamda sarmalandığı sıkıntıları çözmekten aciz hale geldiği gibi yeni sıkıntıları önleyici adımlar da atamamıştır. Vatandaşlarımızın artık gördüğü budur. İYİ Parti’nin halktan gelen, halkın yanında olan tutumunu biliyorlar ve bu sorunların çözüm noktasının İYİ Parti olacağına inanıyorlar.

Olacak yakın bir seçimde bizler tükenen umutları yeniden canlandırmak için buradayız. İnşallah İYİ Partimiz can suyu olacak projeler ve yönetim kadrolarıyla ülkemizi refah bir TÜRKİYE seviyesine getirecektir. İlçelerimizin sorunlarını anlatan ve yönetim kadrolarıyla bizlere eşlik eden Karakoçan ilçe başkanımız Bekir Tosun ve Baskil ilçe başkanımız Mehmet Balıbey’e çok teşekkür ediyoruz. İlçelerimize de sıkıntılarını gidereceğimizin sözünü veriyoruz”.. Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com