Ana Sayfa GÜNDEM 1 Haziran 2022 570 Görüntüleme

ADALET YERİNİ BULDU “KADİR ŞEKER’E VERİLEN CEZAYA BOZULMA KARARI”

2020 yılının Şubat ayında bir parkta sevgilisine şiddet uygulayan Özgür Duran ile olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker arasında çıkan arbede de Duran aldığı bıçak darbesi ile hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmış, Şeker, “kasten adam öldürme” suçundan yargılandığı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırılmıştı. Suçun “haksız tahrik” altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker’in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

Ülkemizde son dönemlerde neredeyse hergün bir kadın cinayeti haberine rastlarken kadına şiddete maruz kalan birine yardım etmek isterke,n hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker davasında, yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay, Konya’da kadına şiddeti önlemek isterken cinayet işleyen Kadir Şeker’e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını daha çok indirim yapılması gerekçesiyle bozdu. Şeker’in avukatı Emrah Daylan, “Kadir, en kısa sürede tahliye olacak” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com