Ana Sayfa Uncategorized 14 Haziran 2022 521 Görüntüleme

ORKUN: İKTİDAR M16 RAPORLARINI GÜNDEMDE TUTARAK ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun yaptığı bir açıklama ile sosyal medya ve Youtube kanalında yer alan ” 2023 yılı Faaliyet ve Strateji Raporu ” konulu bir habere dair değerlendirmelerde bulundu. Orkun açıklamasında iktidarın bu tip kanallarda yer alan Türkiye ile ilgil öngörülerin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığını iddia ederek şunları söyledi:
”AKP yönetiminin ustalığı, dini ve milli duygular üzerinde algı operasyonları yapmak ve sebep oldukları başarısız uygulamalarda suçu mutlaka birilerinin üzerine atmaktır.
Sosyal medya ve YOUTUBE kanalında yer alan bir haber de, kaynak gösterilen stratejikguvenlik.com internet sitesinde, sözde MI6 (İngiliz istihbarat birimi) tarafından hazırlandığı iddia edilen 186 sayfadan oluşan “ 2023 yılı Faaliyet ve Strateji Raporu” unda yer alan Türkiye’ye dair öngörülerin, ısrarla gündem de tutulmasındaki amacın ne olduğunu irdelemek istiyorum.
Öncelikle belirtmek isterim ki, söz konusu sitede yazıya konu bilgilerin alındığı yerin belirtilmediği, MI6’nın halka açık belgelerinde böyle bir faaliyet raporunun olmadığı, eğer sızdırma olsaydı iç veya dış basında yer alması gerekirken, dış basında da yer almadığı görülmüştür. Yani; bu raporun varlığı iddiasında bulunanlar, bu iddialarını destekleyecek hiçbir kanıt bugüne kadar gösterememiştir.
Kaynağı gösterilemeyen ve 2019 yılında hazırlandığı iddia edilen, sözde MI6’nın raporuna göre 2023 yılı Türkiye’ye ilişkin olarak;
Türkiye ekonomik olarak iflas etmiş olacak,
Adaların denetimi Yunanistan’a bırakılacak, gerekirse dinci radikal unsurlar ve göçmenlere toprak sözü verilerek kışkırtma ve kaos çıkartılarak, Türk varlığının yok edilmesi ve federatif bölge planlaması çerçevesinde
Merkezi ve Otonom bölgeler paylaşımı hayata geçirilecek,
IMF ve benzeri finans kuruluşları, Türkiye’ye asla nakdi yardım yapmayacak,
Etnik ve dini guruplar ayaklandırılarak KAOS oluşturulacak ve akabinde özerk bölgeler oluşturularak, Anadolu’dan ayrılmaya teşvik edilecek,
TÜRK ordusu ve ASKERİ zayıflatılmış olarak silâh ve tertibatı sınırlandırılacak… Gibi bazı öngörülerin yer aldığı iddia ediliyor.

Bildiğiniz gibi bu öngörülerin bir çoğu ülkemizde yaşanmakta olan gerçeklerdir. Kaynak belirtilmediği için doğruluğu ispat edilemeyen bu haberin medyada yer almasındaki amaç bana göre, AKP yönetiminin sosyal, siyasal ve ekonomideki çöküşün suçlusu olarak dış güçleri bir dayanak olarak kullanma arzusudur. Sözde halkımız bu plana farkında olmadan uymakta ve AKP yönetimini suçlamaktadır. Belli bir amaca yönelik bu haber ile ki dikkatinizi çekerim, AKP trolleri, 9 maddeden oluşan bu bilgilerin hafızalarda yer etmesi için tüm sosyal medyada, halkımızın milli ve dini duyguları üzerinde yeni bir algı operasyonu yaparak “dış güçlerin sebep olduğu bu çöküşü ancak AKP düzeltir.” sloganı ile iktidarın devamını sağlama arzusunu taşımaktadır.

Ancak; halkımız, bu operasyonun parçası olmayacak ve öngörü olarak lanse edilen bu ve benzeri algıların, AKP iktidarının devamı halinde sevr antlaşması benzeri tehlikelere karşı, bir ve bütün olarak bir araya gelecek ve ülkemizin beka sorunu olan bu yönetimin gizli arzusunu gerçekleştirmesine izin vermeyecektir. Değerli vatandaşlar, bir tarafta küresel güçler üzerinden ülkemiz geleceğini görünür, görünmez risklerle karşı karşıya getiren mevcut yönetim, diğer tarafta sırtını milletine dayayan ve gücü halkında arayan DOĞRU PARTİ.
DOĞRU PARTİ iktidarı, halkımızın sarsılmaz iradesi ve yüksek feraseti sayesinde günümüzde yaşadığı ve AKP iktidarının devamında birlik ve bütünlüğümüzü tehlikeye atacak bu ve benzeri sözde öngörülere dayalı oyunların tamamını bozacaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com