Ana Sayfa Uncategorized 16 Haziran 2022 531 Görüntüleme

ELAZIĞ PALU’DA BİR KÖY KUDUZ NEDENİYLE KARANTİNA ALTINA ALINDI

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Seydilli Köyü’nde bir ağıl hayvanında görülen kuduz vakası sonrası karantina uygulaması başladı.

Köy Muhtarı Sani Yıldız köyde bir inekte çıkan kuduz vakasından dolayı köye hayvan giriş çıkışlarının 6 ay boyunca yasaklandığını belirterek köydeki tüm hayvanlara aşılama yapıldığını belirtti.

Elazığ Palu ilçesi Seydilli Köyünde Yaşar Yıldız’a ait inek, yaban hayvanları tarafından ısırılması üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Köye gelen ekipler hayvanı test için Elazığ’a sevk etti. Test sonuçlarının ardından ineğin kuduz olduğu belirlenmesi üzerine köydeki tüm hayvanlar aşılandı ve köye 6 ay boyunca hayvan giriş çıkışı konusunda karantina uygulanmasına karar verildi..Köy muhtarı Sami Yıldız İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin haftada 3 defa köye giderek kontrollerde bulunacağını söyledi. .

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com