Ana Sayfa Uncategorized 19 Haziran 2022 498 Görüntüleme

ORKUN: AKP KENDİSİ DOĞRU ŞERİTTE, DİĞERLERİNİN TERS ŞERİTTE OLDUĞU İDDİASI İLE ÜLKEYİ TEHLİKELERE ATMAYA DEVAM EDİYOR.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun ekonomik durum ve yapılan zamlara ilişkin bire açıklama yaptı. Açıklamasında yapılan zamlar için dış güçler ve petrol fiyatlarının gösterilmesinin bir bahane olduğunu ifade eden Orkun, Ak Parti hükümetine yüklenerek ‘’ bütçesi boşaltılmış, dış borçları cumhuriyet hükümetleri ölçeğinde ilk defa tavan yapmış ülkemizde; AKP yönetimi, halkımızı hala sömürmek suretiyle yandaş ve paydaşları korumaya devam ediyor’’ dedi.

 

Orkun’un açıklaması şöyle:

‘’AKP iktidarının zam yapma hızına yetişemiyoruz artık. Akşam, sabah bir ürüne yapılan zamlarla karşılaşmak rutin hale gelmiş durumda. Gerekçe olarak ise dış güçler, petrol fiyatlarının artması ve ülke içindeki stokçular gösteriliyor. Dedik ya AKP yönetimi asla başarısızlığı üstlenmez ve daima bir suçlu bulur. Tıpkı temel gibi. Bildiğiniz üzere Temel aracıyla yolun ters şeridine girer ve ilerlemeye devam eder, biraz sonra polisin “Ters yolda bir araç süratle tehlikeli bir şekilde ilerliyor” anonsunu duyunca ne biri, birçok araç ters yönde ilerliyor diye söylenir. İşte AKP tam da temelin davranışını sergiliyor. Yani kendisi doğru şeritte, diğerlerinin ters şeritte olduğu iddiası ile ülkeyi tehlikelere atmaya devam ediyor. Bakın bütçesi boşaltılmış, dış borçları cumhuriyet hükümetleri ölçeğinde ilk defa tavan yapmış ülkemizde; AKP yönetimi, halkımızı hala sömürmek suretiyle yandaş ve paydaşları korumaya devam ediyor.

Nasıl mı?

  • Akaryakıt da, devlete son yedi ayda ödenen vergilere, benzinde yüzde 395, motorinde yüzde 354 oranında artış yapıldı.
  • 2022 yılının ilk beş ayında benzine yüzde 104, motorine yüzde 114 oranında zam yapıldı. Akaryakıt zamları günlük yaşamda kullanılan diğer tüm ürünlere de yansıdı. Akaryakıt ürünlerinin satışlarından ve günlük yaşam için gerekli ürünlerden elde edilen vergiler yani, mevcut iktidarın vatandaşlarımızdan topladığı bu paraları, öncelikli olarak vatandaşlarımızın refah ve huzuru için kullanması gerekirken, kimlere öncelik verdiğine birlikte bakalım.
  • KKM(Kur Korumalı Mevduat) hesap sahibi yaklaşık 300 bin kişiye yani, parası olanlara devlet bütçesinden Mart-Nisan-Mayıs üç aylık dönem için 21.1 milyar TL. ödeme yapılıyor.
  • AKP yönetimi elektriği, Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerine neredeyse maliyetine vermekte, vatandaşa yüksek bedelle satılmasına taraf olarak rant sağlamanın yanında, hazineden bu firmalara teşvik adıyla milyarlar ödüyor.
  • İstanbul Havalimanı işleticisi İGA’nın DHMİ’ye ödemesi gereken 1 milyar 200 milyon dolar borcu AKP yönetimince 2042-2043 yıllarına erteleniyor, ancak yolcu garantisi kapsamında eksik kalan yolcu bedelini, DHMİ işletici İGA’ya aksatmadan ödüyor. Oysa İşletici İGA’nın borcu erteleneceğine, alacağından mahsup edilebilir. Sonuçta devlet İşletici İGA’ya olan borcunu hazineden ödüyor, hazinenin alacağı bedeli ise erteliyor. Dedik ya korunan vatandaş değil, İGA gibi bir avuç yandaş/paydaş.
  • Otoyol, köprü ve tünel işleticilerine, araç geçiş garantisi kapsamında milyar dolarlar aksatılmadan hazineden ödeniyor.
  • Şehir hastanelerinden sadece dört tanesinin işleticilerine 2022 yılı için bütçeden, 33.7 milyar TL. ödeniyor. Gördüğünüz gibi, AKP yönetiminin halkımızdan topladığı vergileri dağıtırken, önceliğinin vatandaş değil yandaşlar olduğunu birkaç örnekle açıklamaya çalıştım. Bizler hizmetlerin yapılmasına değil, yapım şartlarına karşıyız. Çünkü, bu hizmetler gelecek yirmi yılımızı ipotek altına almıştır.

AKP, HER ŞEY YANDAŞ/ PAYDAŞ İÇİN ANLAYIŞI İÇERİSİNDEDİR

Mevcut iktidar her konuşmasında biz bu hizmetler için devlet bütçesinden bir kuruş harcamadık demiyor mu? İyi ama bu firmalara hazineden ödenen paralara ne demeli. Bu paralar halkımızdan toplanan vergilerden ödeniyor. Birçok konuda olduğu gibi yine milletimize yalan söylüyorlar. Sizlerden alınan paraları yandaş ve veya paydaşlara dağıtmaya aralıksız devam ediyorlar. Ayrıca, bu bedeller gelecek yirmi yıl süresince de ödenecek. Dedik ya AKP, her şey yandaş/ Paydaş için anlayışı ile devletin sosyal yaşamı ve ülke ekonomisini, ters şerit de ilerleyerek tehlikelere açık hale getirmeye devam ediyor. Yanlış istikamete gidildiğini gören bizlerin, KDV ve ÖTV indirimleri başta olmak üzere yapısal reformlarla ülkemizi DOĞRU istikamete yönlendirmesi için DOĞRU PARTİ olarak biz hazırız. Karar sizde, sizlerin sarsılmaz iradesinde.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com