Ana Sayfa Uncategorized 20 Haziran 2022 448 Görüntüleme

KURNAZ: EMEKLİLİĞİ GELEN ESNAFA KREDİ DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Turan Kurnaz esnafın günümüz koşullarında içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında pandemi ve ekonomik kriz sürecinde esnaf zor günlerden geçiyor. Ekonomik krizin gölgesinde ayakta kalmaya çalışan esnafın sorunları ve çözüm noktasındaki çalışmalarını sorduğumuz Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Turan Kurnaz 25 Oda Oda temsilcisi ile birlikte bir araya gelerek AR-GE çalışmaları yaptıklarını ve esnafın sorununu çözerken vatandaşı da mağdur etmemek adına hareket ettiklerini dile getirdi.

EMEKLİLİĞİ GELMİŞ ESNAF PRİM BORCU YÜZÜNDEN EMEKLİ OLAMIYOR

Elazığ’da 25 oda ve 30 bin esnafın bağlı olduğu Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Oda B esnafların aşkanı Turan Kurnaz esnafın  en çok BAĞ-KUR primlerini ödemek konusunda sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Harputtimes.com’a konuşan Kurnaz bir çok esnafın BAĞ-KUR prim borcundan dolayı mağduriyet yaşadığını ifade ederek bu mağduriyetlerin giderilmesi için esnafa kredi desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Kurnaz: ‘’ Bu gün esnafılarımızın bir çok sıkıntısı vardır.  Büyük bir çoğunluğunun prim borcu bulunmaktadır. Prim borcu nedeni ile emekliliği hak etmiş bir çok esnaf emekli olamıyor ve prim borçları da sürekli artıyor. Bununla ilgili olarak devletimiz daha önce esnaflara bir kolaylık sağlamıştı. Bizim de esnaflar adına talebimiz uygun oranlarda esnafa prim borcunu ödemesi için kredi verilmesidir. Bu kredi ile hem esnaf prim borcunu ödeyebilecek, hem de devlet alacağını tahsil etmiş olacak.

ALDIĞIMIZ KARARLARLA VATANDAŞI DA ESNAFI DA MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Günümüz koşullarında esnafımız ekonomik krizin de etkisi ile çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Hâlihazırda Elazığ’da 30 bin esnafımız var ve bu esnaflarımızın %70-80’inin prim borcu var. Esnaf ekonomik anlamda belini doğrultmaya çalışırken prim borcu altında da ezilmektedir. O nedenle özellikle emekliliği dolduğu halde borçları nedeni ile emekli olamayan ve devletin tanıdığı sağlık anlamındaki ayrıcalıklardan faydalanamayan esnaflarımız var. Göreve geldiğim ilk günden itibasren esnafın sesi olabilmek için çalışmalarımız var. Ancak ekonomik koşullar ortada. Odamıza bağlı olan tüm oda temsilcileri yaşadıkları mağduriyeti bize ileterek çözüm noktasında destek istiyorlar. Elbette esnafın mağdur olmaması önceliğimiz. Ancak alacağımız kararlarda hem esnafı hem de halkı düşünmek zorundayız. Bu manada esnaf ve halk arasında köprü görevi görüyoruz. Esnaflar ile ilgili olarak yaşadığımız bir diğer sorun da ruhsat ihlallerinin fazlalığı. Ruhsatındaki faaliyet alanının dışında çalışan esnaflarımız ne yazık ki artış gösterdi. Bir esnafın ruhsatında ne yazıyorsa faaliyetini o alanda göstermesi gereklidir. Bu, hem halka sunulan hizmetin kalitesini korumak, hem de haksız rekabetin önüne geçebilmek için çok önemlidir. Bu manada bu düzensizliklerin önüne geçmek için çalışmalarımız var. ‘’ dedi.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com