Ana Sayfa Uncategorized 18 Temmuz 2022 377 Görüntüleme

ELAZIĞ’DA YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİLECEK

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 YKS Yükseköğretim program ve kontenjanları önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek Elazığ’da 27 Temmuz tarihinden itibaren YKS tercih danışmanlığı hizmetini sunmak üzere  50 okulda Tercih Danışma Komisyonu kurulduğunu belirtti.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ” 2022 YKS Yükseköğretim program ve kontenjanları önümüzdeki günlerde açıklanacak. YKS Tercih işlemleri ise 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin internet sayfası üzerinden yapılacaktır.

İlimizde de 27 Temmuz tarihinden itibaren YKS tercih danışmanlığı hizmetini sunmak üzere il merkezimizde 50 okulumuzda Tercih Danışma Komisyonu kurulmuştur.

 

Bu komisyonlarda 83 rehber öğretmen/psikolojik danışman görev yapacaktır.

Bu öğretmenlerimiz tercih danışma hizmetlerini yüz yüze veya çevrimiçi olarak yapacaklardır. Ayrıca Rehberlik ve Araştırma Merkezimizde (RAM) de rehber öğretmeni olmayan okullar için tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir. İlçelerimizde ise liselerimizin hepsinde öğrencilerimize bu hizmetlerin sunulması için tercih danışma komisyonları kurulmuştur.

Millî Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT Tercih Danışmanlık Merkezleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Öğrencilerimizden yükseköğretim programlarını seçerken ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercihlerini yapmalarını bekliyoruz. Bunun için okullarımızdaki tercih danışma hizmeti sunan komisyonlara başvurarak gerekli profesyonel rehberlik hizmetini almalarını tavsiye ediyoruz. Bu amaçla 83 rehber ve psikolojik danışmanımız hizmet verecektir. Tercih süreci boyunca tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz danışma merkezlerimizi mutlaka ziyaret ederek gerekili desteği alsınlar. Öğrencilerimizin geleeğini etkileyecek olan bu önemli kararda profesyonel destek almaları için tüm çalışma arkadaşlarımız okullarımızda hizmet verecektir.

Tercih danışma hizmetlerimiz ayrıca EBA üzerinden çevrimiçi olarak da tüm öğrencilerimize sunulacaktır. Yine gençlerimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezimize (RAM) başvurarak da gerekli desteği alabilirler.

Tercih işlemlerinin öğrenci ve velilerimiz tarafından sağlıklı bir şekilde yapılmasını temenni ediyor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tercih sürecinin her aşamasında yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com