Ana Sayfa GÜNDEM 1 Ağustos 2022 274 Görüntüleme

PTT TASŞERON İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

Elazığ’da PTT bünyesinde çalışan taşeron işçiler yeni dönem sözleşmelerindeki ücret oranlarının düşürülmesi nedeniyle Elazığ dağıtım ve toplama merkezi önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

PTT bünyesinde çalışan taşeron işçiler yeni dönem sözleşmelerindeki ücret oranlarının Asgari ücret artı %30, %35, %40 oranından, asgari ücret artı %20, %15 ,%10’a düşürülmesinden dolayı, Elazığ dağıtım ve toplama merkezi önünde taşeron işçiler bir araya gelerek bir eylem gerçekleştirdiler. Taşeron işçiler eski sözleşmelerinin yeniden düzenlenerek yürürlüğe konulmasını isteyerek:

‘’Bugüne kadar bulunduğumuz ile ve yaptığımız işe göre değişen Asgari ücret artı %40 %35 ve %30 olan ücretlerimiz, asgari ücret artı %20 %15 ve %10’a düşürüldü. Sosyal haklar hesaplamaya dahil edilmediği için emeklilik günlerimiz, geleceğimiz için biriktirdiğimiz sigorta primlerimiz ve ay sonunu getirmemize yarayan mesai ücretlerimiz düşecek. Bizler Asgari ücrete dahi ara zam yapıldığı bu dönemde ücret hakları düşürülmüş taşeron işçileriz. Talebimiz çok açıktır eski sözleşmemizin yeniden düzenlenip önümüze konulmasını 14 bin taşeron işçi için istiyoruz’’ dediler.

PTT DE HER SEÇİM ÖNCESİ KADRI VAADİ VERİLEN BİN TAŞERON ADINA TALEP EDİYORUZ

Eylemde işçiler adına söz alan PTT dağıtım taşeron işçilerinden Bünyamin Demirbağ; eski sözleşmelerinin düzenlenmesini ve vatandaşların kendilerine destek olmasını istediklerini söyledi.
Demirbağ:’’ PTT’de çalışan firma elemanı Bünyamin Demirbağ olarak PTT A.Ş bünyesinde çalışan ,kargonuzu, postanızı ,mektuplarınızı ,tebligatlarınızı taşıyan ve her gün evinize girip çıkan, senelerdir yüzlerimizi tanıdığınız taşeron işçileriz. Ülkeyi sokak sokak bilen, çuvallarca kargoyu sırtında taşıyan taşeron işçileriyiz.
Bugüne kadar bulunduğumuz ile ve yaptığımız işe göre değişen, asgari ücret artı %40 %35 %30 olan ücretlerimiz, asgari ücret artı %20 %15 ve %10’a düşürüldü . Yol, yemek hakkıyla dengelendiği söylense de bayram, hastalık yıllık izin gibi her ay mutlaka denk gelen durumlarda ücretimiz düşük yatacak. Sosyal haklar hesaplamaya dahil olmadığı için emeklilik günlerimiz, geleceğimiz için biriktirdiğimiz sigorta primlerimiz ve ay sonunu getirmemize yarayan mesai ücretlerimiz düşecek.

ASGARİ ÜCRETE DAHİ ARA ZAM YAPILIRKEN ÜCRET HAKKI DÜŞÜRÜLEN TAŞERON İŞÇİLERİZ

Biz, ” koca bir çınar” olduğunu düşündüğümüz PTT kurumunda, her seçim öncesi kadro vaadi verilen, geçim bu denli zorlaşmış, asgari ücrete dahi ara zam yapıldığı bir dönemde, ücret hakları düşürülmüş taşeron işçileriz. Talebimiz çok açıktır, eski sözleşmelerimizin yeniden düzenlenip önümüze koyulmasını 14 bin taşeron işçi için istiyoruz. Çocuklarımızın, bizlerin geleceği için kurumun tüm gücünü sırtlanmış taşeron işçilerin bu talebinin dikkate alınacağını umuyoruz. Bize destek olan, her gün evinize misafir olan taşeron işçiler hakkını alsın. Yetkililerimizden açıklama bekliyoruz, işimizin başındayız.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com