Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 20 Ağustos 2022 331 Görüntüleme

SAĞLIK SEN 2 NOLU ŞUBE BASIN MENSUPLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Sağlık-Sen Üniversite Şubesi Elazığ ‘da basun mensupları ile düzenledikleri kahvaltı programında biraraya geldi. Düzenlenen programa Sağlık-Sen 2. nolu Şube yönetiminin yanısıra Memur Sen Elazıü İl Başkanı İbrahim Bahşi de katıldı.

AYGÜNEŞ: SAĞLIKÇILARIN SORUNLARI NE YAZIK Kİ BİTMEK BİLMİYOR

Elazığ 2 Nolu Sağlık Sen Şubesi Basın Mensuğları ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Programda konuşan Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek bu zorlu süreçte sağlıkçıların sesi olan basın mensuplarına teşekkürlerini iletti. Aygüneş:  “Başkanlık görevine geldiğimizden basın mensupları ile bir araya gelmek istedik. Ama gerek pandemi gerekse de sağlıkta şiddet yüzünden bu programı ancak gerçekleştirebildik. Her daim bizim sesimiz oldunuz sizler de pandemi döneminde zor şartlarda görevinizi yerine getirdiniz. Sağlıkçıların sorunları ne yazık ki bitmek bilmiyor” dedi.

BAHŞİ: KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARINDAKİ VERGİ KESİNTİSİ MAAŞ ZAMLARINI TÜKETİYOR

Programda konuşan Memur Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi de günümüzde medyanın insanların bilgi edinmesi ve hasberdar olmasındaki önemlki rolü olduğuna işartet ederek ”yasama, yürütme,yargıdan sonra 4. güç deniyordu medyaya.Ama medya bana göre birinci güçtür dedi.Bahşi konuşmasının devamında :”Basın emekçilerinin de ekonomik sıkıntıları olduğunun farkındayız. Kamu çalışanları olarak bizim de üzerinde durduğumuz  iki konu var birincisi; kamu çalışanlarının maaşlarındaki vergi kesintisi %27’yi bulmakta ve bu çok yüksek. İkincisi ise sözleşmeli personel arasındaki farklar bizler sözleşmeli personel kalsın istemiyoruz hepsi 4/A’lı  olmalı bizler bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

BAHŞİ: KAMU ÇALIŞANLARININ ALDIĞI BİR KAÇ KURUŞ ZAM VERGİYE GİDİYOR

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığına dikkat çeken Başkan Bahşi ;”Basın mensupları olmazsa hiç bir faaliyetimizi kamuoyuna yansıtmayız. Sağlık çalışanlarını da kamu çalışanlarını da daha mutlu görmek istiyoruz. Sağlıkçılar özlük haklarında bir takım sorunlarla karşı karşıyalar ve şiddet olayları ne yazık ki yaşanmakta” dedi.

 

Medyanın birinci güç statüsünde olduğuna değinen ve medya sağlıklı bilgilendirme yapmazsa hiç bir konuda kamuoyunu bilgilendiremeyeceklerini kaydeden Bahşi;”Basın emekçilerinin de ekonomik sıkıntıları olduğunun farkındayız. Kamu çalışanları olarak bizim de üzerinde durduğumuz  iki konu var birincisi; kamu çalışanlarının maaşlarındaki vergi kesintisi %27’yi bulmakta ve bu çok yüksek. İkincisi ise sözleşmeli personel arasındaki farklar bizler sözleşmeli personel kalsın istemiyoruz hepsi 4/A’lı  olmalı bizler bunun mücadelesini veriyoruz.Kamu çalışanları 2. altı aydan itibaren her zaman bir vergi dilimine tabidir. 4.,5. aylardan itibaren % 20, Ağustos Eylül aylarında da % 27 lik vergi dilimine takılarak maalesef aldığı bir kaç kuruşluk zammı fazlasıyla iade ediyor. Yaşadığımız bu yüksek enflasyon ortamında bu yüzdelik vergi dilimlerinin düzenlenmesini istiyoruz. Enflasyon yüksek olduğu için aldığımız enflasyon farkından dolayı geliri yüksek görünen kamu çalışanları şu andan itibaren bu vergi dilimine takılarak büyük kayba uğruyor. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlıpı’na gerekli girişimlerde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com