Ana Sayfa SPOR 5 Eylül 2022 729 Görüntüleme

ELAZIĞ’DAN DİĞER İLLERE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDULAR

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarla eğitim öğretim dönemi başta olmak üzere devam eden Yaz Ay’ı boyunca bir çok etkinlik düzenlendi ve misafir Elazığ’da ağırlandı. Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla kültürümüzün tanınması ve tanıtılması hususunda Her Ay’ın 23’ü Yöresel Elazığ günleri ile de Yurtlarda kalan gençler, Yöresel Lezzetlerimiz ve Müziklerimizle tanıştı. Yine kültür gezileri ile ilimizin tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı. Yaz ayları boyunca da Biz Bir Takımız, Anadoluyuz Biz, Damla Gönüllülük Hareketi ve Malazgirt 1071 programları ile toplamda 800 Genç, bu olanaklardan faydalandı. Biz Bir Takımız projesi kapsamında Ankara ilinden 80 Genç, Anadoluyuz Biz Projesi ile 120 Genç, Damla Gönüllülük Hareketi ile 50 Genç şehrimizin tarihini ve kültürünü tanımak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından şehrimizde ağırlandı. Gelen gençlerin yanı sıra yine bu projelerde şehrimizden Anadoluyuz Biz projesi ile 200 Genç, Biz Bir Takımız projesi ile 80 Genç, Gençlik Ecdadının İzinde Çanakkale programı ile 150 Genç, Malazgirt Zaferi 1071 programıyla 120 Genç Gençlik ve Spor Bakanlığının oluşturduğu imkanlarla şehirler arası Gönül Köprüsü kurdular.

Yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren; aziz şehrimizin tanınması ve tanıtılması hususunda Bakanlığımızın projeleri ile bir çok gencimizi ağırladık. Projelerin yanı sıra farklı ilden gelip Yurtlarımız da kalan gençlerimizle de Kültür Gezileri düzenledik. Yine Yurtlarımızda Her Ay’ın 23’ünde Yöresel Elazığ Günleriyle de hem lezzetlerimizi hem de müziklerimizi tanıttık. Tabi bu projelerle şehrimize gelen gençlerimizin de ifade ettiği gibi Ön Yargı ile gelip hatıralarla hüzünlü bir şekilde geri dönüyorlar. Dolaysıyla bu projeler şehrimiz için çok büyük bir kazanım. Kurumumuz olarak şehrimize gelen gençlerimizle Harput’tan başlayıp, Sivrice, Palu, Keban, Baskil, merkezde Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı ile bir çok noktada şehrimizin tanınmasında tanıtılmasında programlar düzenledik. Bu vesileyle de 800 gencimizi kadim kültürümüzle buluşturduk akabinde yine kendi şehrimizin gençlerini de farklı illere gönderdik, hem orayı tanıyıp hem de Elazığ’ı anlatmalarını söyledik. Ve Elazığ’ı temsil ettikleri için şehrimiz için kullanılan vasıfları taşıdıklarını belirterek onları şehrimize davet etmelerini söyledik. Kültür gezileri ile yıl boyunca bir çok program düzenledik ve inşallah düzenlemeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda destekleri için başta Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum, Her şey Gençlerimiz İçin, ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com