Ana Sayfa Uncategorized 15 Eylül 2022 277 Görüntüleme

EVİNİN YANINDA ELEKTRİK DİREKLERİNDEN YANGIN ÇIKAN VATANDAŞ YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTİYOR

Elazığ Çatal Çeşme Mahallesi’nde  müstakil evinde oturan Ömer D isimli, vatandaş evinin yanındaki arazideki elektrik direklerinden dolayı yangın çıktığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Çatalçeşme Mahallesi’nde müsatakil evi olan Ömer D. isimli vatandaş, evinin yanındaki boş arsayı komşusunun tapusuz olarak çevirdiğini söyledi. Yan komşusunun TOKİ’lerde hak sahibi olduğunu ama  orada oğlunun oturduğunu ve defalarca evini boşlatılmasını istemelerine rağmen evde kalmaya devam ettiğini söyleyen  Ömer D. ”Komşumu defalarca uyardım. Arsada elektrik direkleri var. Ve ağaç dikmiş. Ağaçlar büyüdükçe direk telleriyle temas ediyor. Bu da yangına davetiye çıkartıyor. Daha önce de yangın çıktı. Lütfen sesimi duysunlar. Burada tehlike altındayız.” dedi.

Ömer D. adlı vatandaş sözlerine şöyle devam etti:

İki ev arasında  boşluk olması lazım. Ama komşumuz, ağaç dikmiş, ağaçlar büyümüş; elektrik tellerine değiyor. Bu sebepten daha önce mahallede yangın çıktı. Şimdi de bir rüzgar esince teller ağaçların dallarına değiyor. Elektriğim kesiliyor. Oğluna söyledim, hiç bir şey yapmadı.Komşum  bayana söylüyorum dinlemiyor. Benim tapum var  bayanın tapusu da yok. Çünkü evine yıkım kararı çıkmış ve TOKİ lerde  kendisine ev verilmiş.O da  evi oğluna vermiş. Kendisi burada yaşıyor.  Memurlar geldi,evi boşalmasını söylediler. Ancak bayan geçici olarak kaldığını ve evi en yakın zamanda boşaltacağını söyleyip memurları gönderdi ve hala burada kalmaya devam ediyor.

KOMŞULUK İLİŞKİSİ BÖYLE OLMAZ

Tapu memurunu çağırdım geldi araziyi ölçtü işaretledi o taraf bayanın bu taraf benim ancak o benim olan tarafta da 1,5 metrelik benim arazime de ağaç dikmiş, yine benim tarafımda tuvalet ve odunluk  yapmış boşluk olması gereken yeri kapattığı için yağmur yağdığında, ağaçları suladığında bütün su birikiyor benim evime akıyor.  Annem dedim olmadı bacım dedim rica ettim olmadı tek başına yaşayan bir bayan olduğu için bir şey diyemiyorum sözüm geçmiyor bayan olduğu için bir şey söylemeye de utanıyorum. Bahçede beslediği hayvanlara dikkat etmiyor hayvanlar benim evime giriyorlar, çatıma giriyorlar, benim eşim koroner kalp hastasıdır temizleyemiyor uyardığı zaman da bayan eşime saldırıyor eşim bayılıyor sürekli bu sebepten. Ben 73 yaşında yaşlı bir adamım yoruldum artık baş edemiyorum, ne söylesem de dinlemiyor. Benim  yetkililerden ricam kim bu işlerle ilgileniyorsa lütfen gelsinler baksınlar bu durumu çözsünler.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

METİN FIRAT YENİDEN BAŞKAN

METİN FIRAT YENİDEN BAŞKAN

Tema Tasarım | Osgaka.com