Ana Sayfa Uncategorized 15 Eylül 2022 382 Görüntüleme

KARATAŞ MÜJDEYİ VERDİ: DİŞ HASTANESİ İHALESİ 3 EKİM’DE YAPILACAK

 

Elazığ’da yapılmaya başlanan ve 12 Nisan 2023 tarihinde teslim edilmesi planlanan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi inşaatı, artan maliyetler nedeniyle yüklenici firmanın işi bırakması sonucunda durmuştu.

Konuyu harputtimes.com ve ANKA Haber Ajansı aracılığı ile gündeme getiren ve konuya dair açıklamalarda bulunan Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yaptığı bir açıklama ile çabalarının olumlu sonuç verdiğini ve Diş Hastanesi inşaatın tekrar devam edileceğini açıkladı.

KARATAŞ’TAN HARPUTTİMES’E TEŞEKKÜR

Başkan Karataş yaptığı bir açıklamada ‘’Yetkililere sesimizi duyurduk. Kamu Sağlık-Sen olarak; 3 Temmuzda Ulusal Medyada dile getirdiğimiz Fırat Üniversitesi Diş Hastanesi inşaatının durması konusu gündem olmuş ve ödenek gönderilmesi için yetkililere seslenmiştik. Yine Sosyal Sorumluluğumuz gereği yapmış olduğumuz çağrıya yetkililer cevap verdiler! Diş Hastanesi’nin yeni ihalesi 3 Ekim’de yapılacak!’’ dedi.

Başkan Karataş  ::’’kamu yararı için çok önemli olan diş hastanesi inşaatını özgür ve özgün habercilik anlayışı ile gündeme taşıyan Harputtimes haber ekibine teşekkürlerini iletti. Karataş:’’ Bu memlekette kimse bu konuda sesini çıkartmadı, konuya dair tepkisini gündeme getirmedi. Biz hem ifa ettiğimiz görev hem de toplumsal sorumluluk bilinci ile konuyu gündeme taşıdık. Özgün ve özgür habercilik yapan harputtimes.com  bu konuda kamuoyunda sesimizi duyurdsu. Harputtimes.com aracılığı ile ulusal haber sitelerinde de sesimizi duyurduk. Bu vesile ile de çağrımız olumlu yanıtlandı ve ilimize Diş Hastanesi inşaatı için ihale yapılacak. Özgür habercilik anlayışı ie sesimizi duyuran harputtimes.com haber ekibine teşekkürlerimi iletiyorum.’’ Dedi.

STADYUM İNŞAATI DEVAM EDERKEN DİŞ HASTANESİ DURDURULMUŞTU!!

Elazığ’da devam eden Stadyum ve diş hastanesi inşaatlarının ekonomik kriz nedeni ile durması kamuoyunda tartışmalara yol açarken, stadyum inşaatı için ek bütçe tahsis edilmesi ve stadyum inşaatının devam etmesi ve  aynı nedenlerle durdurulan Diş Hastanesi İnşaatı’nın faaliyetlerinin durdurulması Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit karataş’ın tepkisine neden olmuştu. Konuyu harputtimes.com ve ANKA Haber Ajansı aracılığı ile gündeme taşıyan Ümit Karataş’ın çağrısı olumlu neticelendi. Çağrısında stadyuma pozitif ayrımcılık yapılmasına tepki gösteren Karataş, Diş Hastanesi gibi kamu yararına çok önemli olan bir projenin de devamlılığı için yetkililere seslenmişti. Karataş’ın çağrısı neticesinde Fırat üniversitesi Diş Hastanesi inşaatı için 3 Ekim’de ihaleye gidileceği öğrenildi. Başkan Karataş konuya dair yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

‘’İlimizde inşaatı yarıda bırakılan Diş Hastanesi için tek sesini çıkaran ve Sosyal Sorumluluk gereği konuyu dert edinen Sendikamız Stadyum için yapılan pozitif ayrımcılığın Diş Hastanesi için de yapılması gerektiğini savunarak, Kamuoyu oluşturarak, gündeme oturarak Yetkililere sesini duyurmuş, Hastanenin inşaatının devam etmesini sağlamıştır.

STADYUM VE HASTANE İNŞAATLARINDA ÇİFTE STANDART YAŞANMASI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR

Temeli geçen yıl atılan ve 12 Nisan 2023 tarihinde teslim edilmesi planlanan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi inşaatı, artan maliyetler nedeniyle yüklenici firmanın işi bırakması sonucunda durmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Elazığ stadyumunda da inşaat çalışmalarının durma aşamasına geldiğini, ama ek bütçe ile inşaata devam edildiğini belirterek şunları söyledi:

‘’13 Aralık 2021 yılında, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi temel atma töreni gerçekleşti. Elazığ İlköğretim Okulu’nun bulunduğu yerleşkeye Fırat Üniversitesi’ne devredildiğinden dolayı, bu araziye Fırat Üniversitesi’ne bağlı Diş Hastanesinin temeli atılması sonucunda, ilimize ve bölgemize hizmet verecek büyük bir sağlık yatırımının yapılmasından dolayı büyük bir sevinç ve gururu yaşamış bulunmaktaydık, ama 2022 yılına geldiğimiz bugünlerde, maalesef temel atımından sonra herhangi bir ilerleme kaydedilmediğinden dolayı inşaat durmuş ve yüklenici firma, özellikle ekonomik kriz ve inşaat maliyet girdilerinin artması sonucunda maalesef inşaatı bırakmış, vinç ve ekipmanıyla birlikte inşaatı terk etmek zorunda kalmıştı. Elazığ stadyumunun inşaatında da aynı sıkıntı olmasına rağmen inşaat hızlı bir şekilde devam etmiş, inşaatın ek bütçe ve sıkıntılarından dolayı durma noktasına gelmesi, tamamıyla ilimiz siyasileri tarafından olaya el konularak görüşmeler sonunda halledilmiş, ek bütçe oluşturulmuş ve stadyumun tekrar inşaatını devam etmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bu çifte standart noktasında büyük bir üzüntü içerisindeyiz.’’

ÇAĞRIMIZ YERİNİ BULDU: 3 EKİM’DE İHALE YAPILACAK

İlimizde ve bölgemizde sağlık hizmeti verebilecek böyle büyük bir sağlık yatırımı görmezden gelinerek, ek bütçe ayrılması noktasında herhangi bir çalışma yapılmadan bu şekilde atıl bırakılarak ve Elazığ Stadyumu’na hızlı bir şekilde ek bütçe çıkartılarak, gerekli görüşmeler yapılarak inşaatın devam etmesi noktasında yapılan görüşme ve çalışmaları gördükçe üzüntümüz daha çok artmıştır. Bölgeye ve özellikle Elazığ halkına hizmet verebilecek çok önemli bir sağlık hizmetinin bu şekilde çifte standarda uğraması, ilimiz için  büyük bir talihsizlik örneği teşkil etti.

Nihayet Yetkililere sesimizi duyurduk. Kamu Sağlık-Sen olarak; 3 Temmuzda Ulusal Medyada dile getirdiğimiz Fırat Üniversitesi Diş Hastanesi inşaatının durması konusu gündem olmuş ve ödenek gönderilmesi için yetkililere seslenmiştik. Yine Sosyal Sorumluluğumuz gereği yapmış olduğumuz çağrıya yetkililer cevap verdiler! Diş Hastanesi’nin yeni ihalesi 3 Ekim’de yapılacak!

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com