Ana Sayfa Uncategorized 9 Ekim 2022 520 Görüntüleme

ELAZIĞ BELEDİYESİNİN KİTAP FUARINA KATILAN YAZARLAR MODERN FUAR ALANI VE KİTAP SEVERLERİN İLGİSİNDEN SON DERECE MEMNUN KALDIKLARINI İFADE ETTİLER


Birçok yayınevinin katıldığı Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde il protokolünün ve vatandaşların yoğun katılımı ile açıldı.
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kitap Fuarı, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen açılış programıyla kapılarını vatandaşlara açtı.
Fuarda, 70’i ulusal yayın evi olmak üzere çok sayıda stant kuruldu. Birçok yazarın da 9 gün boyunca imza günü düzenleyeceği Kitap Fuarına ilk günden ziyaretçiler akın etti.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Bizler ilk emri oku olan köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Kitap insanlığın binlerce yıllık medeniyet birikimini bizlere ulaştıran en önemli kaynaktır ve okumak düşünmektir. Bu nedenle özellikle gençlerimizin kitapla daha yakın olması bizler açısından çok çok kıymetlidir. Buna katkı sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 9 gün sürecek fuarımızda birbirinden kıymetli yazarlarımız imza ve söyleşi programlarıyla okurlarıyla bir araya gelecek. Öğrenci kardeşlerimizi fuar alanına taşıyacağız. Yine kitap fuarımızı ziyaret eden on bin öğrencimize hediye çeki vereceğiz. 7’den 70’e tüm kitap dostlarının birbirinden değerli kalemlerle buluşma fırsatı yakalayacakları kitap fuarımıza bütün hemşirelerimizi davet ediyorum” dedi.

Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı anısına düzenlenecek Kitap Fuarı’nda değerli kalemler Banu Avar, Metin Önal Mengüşoğlu, Kemal Varol, Ahmet Turgut, Fazilet Seyitoğlu, Ali Haydar Haksal, Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Doç. Dr. Cihat Yaycı, İsmail Kılıçarslan, Üzeyir İlbak, Murat Bahadır Akkoyunlu, Yusuf Kaplan, Serhat Yabancı, A. Haluk Özdil, Türker Akıncı, Sinan Yağmur ve Ahmet Haldun Terzioğlu imza ve söyleşi programlarıyla okurlarıyla bir araya geleceği fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.


YAZARLARDAN ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Ünlü yazar Banu Avar fuara katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Elazığ’ın kadim kültürlerin birleştiği ve o kadim kültürü insanlarının ruhunda yaşattığı bir şehir olduğuna vurgu yapan Avar, Elazığ’ın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarına olan yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Avar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
”Çok mutluyum, çok özel bir durum benim Elazığ’da olmaM. Çünkü ailede babamın ilk eşi olan Sıdıka Avar, burada 20 yılını geçirmiş ve bütün Tunceli, Elazığ,Bingöl yörelerindeki kız çocuklarının eğitmiş.Burada kendini onlara vermiş, onlara adamış. Dolayısıyla Bizim Ailemiz için Burası özel bir yer. Buraya geldiğimiz zaman da çok duygulanıyorum. 14 yıldır gelememiştim. 14 yıl önce buraya geldim, Harput’ta bir oturdum, 5 saat Yerimden kalkamadım. O kadar özel bir an yaşadım. Çünkü burası bütün tarihi temsil eden bir yer. Belki farkında olurlar, farkında olmazlar. Ama bu önemli değil. Herkesin bilinçaltında burada Hititler’den, Urartular’dan, Selçuklu’dan, Bizans’tan kalıntılar var. Çok büyük kültürlerin bir araya geldiği, katmanlar oluşturduğu bir yer. Onun dışında da Tunceli Tunç… Elazığ’da Maden diye bir ilçe var. Yukarıda her taraftan kuşatılmış olarak en değerli madenlerin olduğu bir ilçe. En güzel ovalar,en değişik aurası olan bir şehir burası. O yüzden benim için çok özeldir Elazığ. Her gittiğim yerde İnsanlar bir şey söyler ,ama Elazığ heleki Harput’un yeri bir başka.Onun için de biliyorlar ne kadar sevdiğimi Harput’ta bir yer ayarlamışlar bana sağ olsunlar. Beni başka bir aleme, üç beş bin yıl götürüp- getiren bir yer burası. O yüzden benim için çok özel bir yer. İnsanları da o kadim kültüre haizdir. Öyle görünmese de,onun kalbini n bir yerinde, içinin bir yerinde, bilinçaltında kadim kültür vardır .Bu da burayı çok özel kılar. Anadolu’nun birçok yerinde vardır ama Elazığ’ın yeri farklıdır.” dedi.

Elazığlı Eğitimci yazar Mehmet Ali Günaydın, belediyeye bu başarılı fuar etkinliği için teşekkürlerini dile getirdi. Günaydın Kongre Merkezinin fuar için büyük bir kazanım olduğunu belirterek şunları söyledi :

” Belediyemiz sağ olsun. Ciddi bir emek vermiş fuar alanı için. Kongre merkezinin fuar alanının şehrimize kazandırılması, Kitap Fuarı açısından da çok güzel bir kazanım oluşmasına neden olmuş. Katılım da gayet iyi, yoğun bir ilgi var. Fiziki olarak çok güzel bir hale getirilmiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı ve eğitimci yazar Hacı Ormanoğlu da furada gördükleri ilgien dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ormanoğlu:

”Senelerdir hayal ettiğimiz şey bugün gerçek oldu. Daha önce de kitap fuarlarına katıldık. Ama çadırlarda, zor imkanlarda etkinlikleri olan fuarlara katılmıştık. Bugün çok modern bir fuar alanımız yapıldı. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.İnşallah bundan sonra da çok güzel çalışmalar yapacağız. Yayınlanmış 3 tane kitabımız var. ”Ben Onları Çok Sevdim”, “Goncalar Solmasın” ve “Mahalle Arkadaşlığı.” ”Ben Onları Çok Sevdim kitabımız Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye kurulundan onaylıdır. Fuarda başka bir şey daha gençlerimize sunmak istiyoruz. Hat sanatı, ebru sanatı, kaligrafi sanatı. Şimdiki gençlerimiz bu sanatlardan uzaklaştılar. Özellikle korona döneminde, 1-1,5 yıl boyunca YouTube’dan izledim ve kendimi geliştirdim. Şimdi birçok eş dostumun ismini böyle tabaklara yazıyoruz. Çok da makbule geçiyor. Özellikle gençlerimize bu sanatı aşılamak için uğraşıyorum. Bu sanatın değeri çok önemli boyutta. Fuarımız hayırlı olsun inşallah. Şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com