Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 16 Ekim 2022 310 Görüntüleme

PARÇİKANLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tanışma toplantısı düzenlendi.

Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Baskil ve Kömürhan bölgesindeki Parçikanlılar aşiret mensuplarıyla tanışıldı. Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Halis Zilayaz ve Elazığ Dernek Başkanı Osman Avcıl’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı dernek üyelerinin yanı sıra Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Kığı Kaymakamı Mehmet Güder, Prf. Dr. Kenan Peker, TEİAŞ 13. Bölge Müdürü Ahmet Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konusaç Onursal Başkan Halis Zilayaz, katılımcılara teşekkürlerini ileterek :” Değerli misafirlerimiz ve  Malatya Parçikan Aşireti Derneği yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu gün burada çok mutlu bir an yaşıyoruz. İki ilin değerli mensuplarının bir araya gelmesi bizleri çok mutlu etmiştir.” dedi.

Parçianlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Elazıp Başkanı Osman Avcıl da  Parçikanlılar aşiretinin doğu göçüyle beraber Harput’a, Harput’tan da Türkiye geneline yayılmış bir aşiret olduğunu ve  Elâzığ genelinde 120 bin nüfusa sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi:” “Elazığ Parçikan aşireti 500 yıldır bölgenin en köklü aşiretlerinden biri. Doğu göçüyle beraber Harput’a, Harput’tan da Türkiye geneline yayılmış bir aşiret Elâzığ genelinde 120 bin nüfusa sahip olduğunu düşündüğümüz bir aşiret. Buradaki amacımız İslam’ın da esası olan akrabalık bağlarını canlandırmak, insanların geçmişte olan bağlarını unutmamasını sağlamak, İslam’ın en temel esası olan Aşiret akraba demek akrabalık bağlarını yeşertmek, tekrardan anımsatmak çünkü ekonomik değerlerin gelişmesiyle nüfusunda artmasıyla insanlar geçmişini merak etmektedir. Hangi aşirete, hangi beyliğe hangi köke sahip olduğunu araştırmaktadır. Bizde Parçikan Derneği başkanı olduğumuzda da bana il dışından tarih arşivleri de çıktığında insanlar geçmişini araştırdığında kendi geçmişlerini görüp bu özlemle bize de ulaştıklarını görünce bizde bu Parçikanlılar aşiretinin bu köklü yapıyı inşallah akrabalık bağlarını tanışma anlamında ve aşiretimizin diğer ilçelerde de tanışma anlamında inşallah bir araya gelmeye ilk Baskil, Kömürhan bölgesinde başlattık, inşallah hayırlara vesile olur”

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, bölgede birlik ve beraberliğin sağlanması için herkesin üzerne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak:  “Bir ve beraber olmakla güç doğar, medeniyetin güçlü olur, bulunduğun ortamda sözü geçen olursun bunun için bunlar bu akşam epeyce bir zamanın neticesi oldu. İnşallah bugünden itibaren bölgemizde bu birlikteliğin ve beraberliğin katlanarak büyümesi için hep birlikte üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekir” dedi.

Toplantıda konuşan Kığı Kaymakamı Mehmet Güder, düzenlene toplantıların ortak aklı ve amacı gerçekleştirecek bir anahtar olduğunu ifade ederek : “Bu toplantılar, birliktelikler gerçekten ortak aklı, ortak amacı hayata geçirecek olan altın anahtarlardır. İnşallah bu ve buna benzer sorunlar tartışılır ve devletimizin sunduğu güzel imkânlar çerçevesinde hayata geçer, göç vermeyiz insan kaybetmeyiz tam tersi gidenlerde ger, döner ve kırsal kalkınma daha güzel, daha sağlam bir zeminde sağlanır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com