Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 28.10.2022 595 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI..SUSKUN ELAZIĞ

Değerli hemşerilerim, bildiğiniz üzere, ilimiz Maden ilçesi KISABEKİR bölgesinde MTA(Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan rezerv çalışmalarında bakır, altın, gümüş, çinko, kobalt ve kurşun madenlerinin tespit edilmesini takiben rezerv çalışmaları tamamlanmadan ihale edilmek üzere MAPEG(Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü)’e tahsis edilerek söz konusu maden rezervlerinin çıkarılması ve işletilmesi için hazırlanan adrese teslim şartname çerçevesinde ihaleye çıkıldı.

11.Eylül.2021 günü Maden ilçesi olağan kongremizde adını zikrettiğim(yerel basında kayıtlıdır) “CENGİZ HOLDİNG lehine şartların ilave edildiğini ve Kamu yararı açısından bu sahanın ekonomik analizinde, katma değer, istihdam, döviz ve bölgesel kalkınmaya etkisi gibi kriterlerin de dikkate alınmadığını belirtmiştim.” Yanılmadım, sonuçta söz konusu ihale CENGİZ HOLDİNG grubuna bağlı PORT madenciliğe verildi. İlgili idare mahkemesinin ihaleyi durdurması üzerine umutları yeşeren yöre insanlarının tüm umutları DANIŞTAY 13. dairesinin kararı sonrası yerle yeksan olmuştur.

Ben bu karara şaşırmadım. Böyle olacağını daha önce görüştüğüm arkadaşlara da söylemiştim. Çünkü; saraya bağlı çoğunluktan oluşan bir yapıdan farklı sonuç beklemek en hafif tabirle saflık olur. “Ağlayanın malı, gülene yar olmaz” sözüne inananlardan ım. CENGİZ HOLDİNG grubuna bağlı PORT madencilik bugün kazanmış olabilir, ancak bunun yarını da var. Tehdit etmiyorum. Sadece mevcut iktidarın düşmesi halinde bu ihalenin yeniden ele alınacağını ve adil bir şekilde yenileneceğini ve oldu bitti ye getirilmesi ne izin vermeyeceğimizi söylüyorum.
Hep söylüyorum, yazıyorum ve belgelerle anlatmaya çalışıyorum AKP anlayışında sadece yandaş ve/veya paydaş var. Vallahi de, billahi de VATANDAŞ YOK. İlimiz sınırlarında rezerv çalışması dahi tamamlanmamış olan bu sahanın ekonomik getirisinin ilimiz ekonomisine
değil, CENGİZ HOLDİNG’e katkı sağlayacağı örneği ne kadar haklı olduğumu gösteriyor. Yanılmayı isterdim. Bunda ilimiz Milletvekillerinin ilgisizliği ve konuyu sahiplenmemeleri nin etkisi oldukça fazladır. Ancak kendileri ilimiz değil Erdoğan’ın vekilleri olduğu için ilimiz menfaatleri doğrultusunda bir tavır beklemek haksızlık olur galiba. Takdir sizlerin.

Ayrıca değerli hemşerilerim, kişisel taleplerin çözümünün ilimiz ekonomisinin gelişmesine paralel olduğu ve sizlere de olumlu yansıyacağı gerçeğinden hareketle sizlerin de bu konuya sahip çıkmanız gerekmez mi? her şeyin ötesinde böyle usulsüz bir işlem karşısından vekaletinizi verdiğiniz vekillerden bunun hesabını neden sormazsınız? Sizlerin sessiz kalması çevrenize gelecek zararlardan çekinmeniz mi? umarım öyle değildir.
Değerli hemşerilerim bana göre, İlimiz tüm katmanlarının suskunluğu kazançlarımızı kaybetmenin tek sebebidir. Oysa biliniz ki “Korku öldürür, Kuşku yaşatır, Cesaret başarıya götürür.”

Yüksek sesin olduğu yerde başarı kaçınılmazdır.. Bu nedenle cesaretimizi kaybetmeyelim. DOĞRU PARTİ olarak biz sizlerin ferasetine inanıyoruz. Sizlerde bizlere inanma cesaretini gösterin ki sistemde liyakat, insanda ehliyet ve devlette adaleti birlikte gerçekleştirip ilimiz ölçeğinde Türkiye’mizin geleceğini aydınlatalım.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com