Ana Sayfa Uncategorized 13 Aralık 2022 274 Görüntüleme

ŞAHİN: ELAZIĞ’A YATIRIM YAPALIM ERKEN TARIM VE HAYVANCILIK SEKTEYE UĞRAMAMALI

DEVA Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin Bağdere köyündeki mera alanına kurulması planlanan Yeni Sanayi Sitesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, Elazığ’da Bağdere köyündeki mera alanına kurulması planlanan Yeni Sanayi Sitesi üzerine açıklamalarda bulundu.

ELAZIĞ’A YATIRIM YAPALIM ERKEN TARIM VE HAYVANCILIK SEKTEYE UĞRAMAMALI

DEVA Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, yapılan yatırımın tarım ve hayvancılığı sekteye uğratmaması gerektiğini söyledi. Şahin, “Elazığ’da kurulması hedeflenen Yeni Sanayi Sitesi’nin Elazığ kamuoyunda gündem olması üzerine Deva Partisi olarak konuya duyarsız kalmayarak sorunun ne olduğunu tetkik etmek üzere Elazığ’da bir dizi ziyarette bulunduk. Sanayi sitesi yapılması planlanan Bağdere(Ancuz) Köyü’nde, tarımsal üretim ve hayvancılık çok yoğun şekilde yapılmakta ve köylülerin bir çoğu geçim kaynağını sadece bu alanlardan sağlamaktadır. Köy sakinleri ve köy muhtarı ile yaptığımız görüşmelerde, söz konusu alanın atalarından beri mera vasfında olduğu ve köylüler tarafından hem tarımsal üretimde hem de hayvancılıkta yoğun olarak kullandıklarını ancak kendilerine hiçbir şey denilmeden bu alana sanayi sitesi kurulacağını duyduklarını, buna karşı olduklarını tarafımıza ifade etmişlerdir. Açıklamamızın başında şunu özellikle ifade etmek isteriz ki, bizler Elazığ’a yatırım yapılmasına, sanayinin gelişmesine asla ve asla karşı değiliz. Ancak Elazığ’a bir yatırım yapalım derken ülkemizin en çok ihtiyacı olduğu alanlardan olan tarım ve hayvancılığı da sekteye uğratmamamız gerekmektedir. Bilindiği üzere Elazığ’ımızda hayvancılık ve tarım sektörleri her geçen gün kan kaybetmekte ve bu sebeple de köylerimiz boşalmaktadır. Bunun yansıması olarak evde yediğimiz peynirden, çocuğumuza aldığımız süte kadar her şeyin fiyatı artmaktadır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa peynir fiyatı, et fiyatını geçmiştir. Bunun çözümü için mücadele edilmesi gerekirken böylesine bir dönemde bu kadar verimli alanlara yapılması planlanan sanayi sitesi, tarım ve hayvancılığa ciddi zararlar verecek ve Bağdere köylülerini tarım ve hayvancılıktan koparacaktır” dedi.

 “ELAZIĞ’DA TARIM VE HAYVANCILIĞI BİTİRECEK OLAN TÜM GİRİŞİMLERİN ÖNÜNDE SET OLUNUZ”

DEVA Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, verimli arazilerin betonlaştırmasının fayda getirmeyeceğini dile getirdi. Şahin, “Buradan ilimiz yetkililerine seslenmek istiyoruz. Elazığ’da tarım ve hayvancılığı bitirecek olan tüm girişimlerin önünde set olunuz. Sanayi siteleri her yere yapılabilirken tarım ve hayvancılık maalesef her yerde yapılamamaktadır. Verimli arazileri betonlaştırmak bu memlekete fayda getirmeyecektir. Bu konuda sessiz kalmayınız. Korkmayınız. Birilerinin ekmeğine yağ sürülmesine göz yummayınız. Deva Partisi olarak ülkemiz için en önemli gördüğümüz alanlardan olması hasebiyle ilk başta açıkladığımız Tarım Eylem Planımızda, iktidarımızda tarımı nasıl geliştireceğimizi net şekilde ortaya koymuş bulunmaktayız. Ancak Elazığ’da tarımı sekteye uğratacak konular için illa iktidar olmayı beklemeyecek ve Elazığ’ın faydasına olan her şeyin yanında olduğumuz gibi zararına olacak tüm girişimlerin de karşısında olacağız. Elazığ halkımız rahat olsun, Elazığ’ın sorunlarını bilen ve bugünden çözmek için de uğraş veren Deva Partisi ve teşkilatları bulunmakta ve Elazığ’ı hak ettiği yerlere getirmek için de var gücüyle mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com