Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM 5 Ocak 2023 759 Görüntüleme

KONUT KREDİSİ DÜŞTÜ, FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU!!!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta gelir konut kredisi paketleri ile konutlarda faiz oranı % ! in altına düşürülmüştü. Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme neticesinde açıkladığı orta gelirli konut kredisi paketleri kapsamında kredi faiz oranı yüzde 0.69’dan başlayan oranlar olarak ve  peşinat ise yüzde 10 olarak belirlenmişti.

Bu işin ev almak isteyenler açısından sevindirici kısmı..

Ancak ne yazık ki kredi oranlarının düşürülmesi ev almak isteyen orta gelirli için yine de yeterli olamıyor. Çünkü fırsatçı mülk sahipleri düşük kredi haberlerinin hemen ardından konutlarına 100 bin-200 bin hatta 900 bin lira oranlarında fiyat artışları yaptılar.

 

Bu şartlarda hükümetin çalışmaları neticesinde düşük faiz ile ev almak için vatandaşa fırsat tanınırken, ne yazık ki ev sahipleri ve bazı müteahhitler bu fırsatı yok etmek için kolları sıvamış görünüyorlar.

BU FIRSATÇILIĞA DUR DİYECEK YOK MU?

Şimdi bu konu ile ilgili olarak soruyoruz: BU FIRSATÇILIĞA KİM DUR DİYECEK ? Bu dengesiz ve fahiş fiyat artışlarını denetleyecek bir kurum ve kuruluş var mı? Fiyatlardan dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlar haklarını nerede arayacaklar.

Ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini etkilediği muhakkak. Ve günümüzde bir çok insanın en büyük ihtiyacı olan ev sahibi olmak bir hayal oldu. Yıllarca birikim yapıp ev almak isteyen vatandaş iki günde çok büyük oranda artan konut fiyatları karşısında ne yapacağını bilmez halde.

BİR GÜNDE BİR EVİN FİYATININ 900 BİN LİRA ARTMASINI HİÇ BİR VİCDAN KABUL EDEMEZ

Ev almak isteyen Murat E. isimli vatandaş da bir günde artan ev fiyatlarına isyan ederek şunları söyledi: ”Ben öğretmenim. Yıllardır ev sahibi olmak istiyorum. Hükümetin açıkladığı düşük faizli kredi paketinden sonra bir umut ev sahibi olabilirim sandım. Ancak dün internette 1 milyon 600 bin liralık evin bu gün 2 milyon 500 bin liraya, 1 milyon 500 bin liralık evin 1 milyon 620 bin liraya çıktığını gördüm. Bu fiyatlara bile ev almamız mümkün değildi. Arabamı satıp üzerine kredi çekerek ev alma düşüncesindeydim. Ancak şimdi soruyorum. Enflasyon var, hayat pahalı ama bu fırsatçılığı hiç bir pahalılık , enflasyon rakamı izah edemez. Bu vicdansızlığın hangi boyutu. Ben bir günü bırakın bir yılda 200 bin lira kazanamam. Nasıl ev sahibi olacağım?” dedi.

Ev sahibi olmak gibi sıradan bir hayalin gerçekleşmesi artık mucizevi bir olay mı olacak? Konuyla ilgili olarak yetkililerden çözüm ya da denetim bekliyoruz.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com