Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 22 Ocak 2023 236 Görüntüleme

HÜDA PAR İL BAŞKANI KAVAKLI: İSLAM DÜNYASI İSVEÇ’TEKİ AKIL TUTULMASINA SESSİZ KALMAMALI

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: “İslam dünyası İsveç’teki bu akıl tutulmasına sessiz kalmamalı”
İsveç’te Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemine tepki gösteren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı İslam dünyasının bu eyleme sessiz kalmamasını istedi.
İsveç, Türkiye Büyük Elçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemine izin vererek savaş suçu işlediğini ve İsveç hükümeti Allah’ın gazabını umarak, ülkesini ateşe sürüklediğini belirten HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı,
“Bu alçakça eylemin huzura ve barışa yönelik büyük bir suikast olduğu bilinmelidir. İslam dünyasının tepkisini toplayacak her girişimden mutlaka uzak durulmalıdır. Başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası da İsveç’teki bu akıl tutulmasına sessiz kalmamalı ve eldeki bütün siyasi imkanlar kullanılarak hadsizlere hak ettikleri cevap verilmelidir. İsveç’in NATO’ya üyeliğinin veto edilmesi de dahil İslam’a ve Müslümanlara bu denli düşmanlık yapan bir yönetime her açıdan haddi bildirilmelidir.
Kalbinde iman olan hiçbir mü’minin bu hakarete sessiz kalması düşünülemeyeceğini belirten Kavaklı, Mukaddesata yönelik bu provokatif saldırılara karşı dünyanın dört bir yanında ortaya konan tepkilere destek verilmesini istedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com