Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 22 Ocak 2023 210 Görüntüleme

İSVEÇ’TEKİ PROVOKASYONA MİLLETVEKİLİ EROL’DAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen provokatif eyleme tepki gösterdi.

İsveç ile Türkiye arasında terör örgütü yandaşlarının eylemleriyle başlayan gerginlik yeni bir safhaya taşındı. İsveç’te polisin izin verdiği provokatif bir eylem gerçekleşti. Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kur’an-ı Kerim’i yaktı. İsveç polisinin eyleme izin verme kararı iki ülke arasındaki tansiyonu daha da yükseltti.

“BU ÇİRKİN YAKLAŞIMI LANETLİYORUM”
CHP Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yaşanan bu provokatif eylemi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kınadı. Erol, açıklamasında: “İsveç Büyükelçiliğimiz önünde, ırkçı bir siyasetçinin evrensel insan haklarının temeli olan inanç özgürlüğüne karşı yaptığı saldırıyı, kutsal kitabımızla ilgili bu çirkin yaklaşımı lanetliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com