Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 25 Ocak 2023 208 Görüntüleme

DEPREMDE KIZKARDEŞİNİ VE YEĞENİNİ KAYBEDEN ACILI DEPREMZEDE ANLATTI: DEPREMİ HERKES YAŞADI, BİZ ACISINI ÇEKTİK

 

24 Ocak Depremi’nin en yıldönümünde Elazığ da Organizatör Hasan Bilge tarafından bir anma etkinliği düzenlendi.

Harsiad Merkezi, Bilgehane’de gerçekleştirilen anma etkinliğine Bilge Organizasyon ve Medyavitrini Ajans Yöneticilerinden Hasan Bilge, Avukat  Aziz Dinç, Hazar Isı Yön. Krl. Başkanı Bayram Tuncel, Prof Dr. Hikmet Esen, Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gündüz,  Elazığ  Aile ve  Sosyal Politikalar Müdürü Ali Fuat Çecen, Türk Ocaklari Başkanı Yavuz Haykır,Murat Türker,Faruk Sanlı  ve Yerel Yanın Birliği Derneği Başkanı Ümit Albayrak ve depremde ailelerini kaybeden depremzedeler katıldı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için depremin gerçekleştiği saatte Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Avukat Aziz Dinç  depremzedeler anısına yazdığı şiiri okudu.

HASAN BİLGE: HER YIL DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERİ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYORUZ

Bilge Organizasyon ve Medyavitrini Ajans yöneticilerinden  Hasan Bilge, depremin acısını hala içlerinde hissettiklerini, her yıl anma töreni gerçekleştirdiklerini kaydetti. Depremde hayatını kaybedenler için bir anma köşesi oluşturdukarını da ifade eden Bilge: Elazığ çok acı bir depre yaşadı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Yıllar geçse de depremin izleri kolay silinmeyecek. Çünkü depremde yakınlarını, evlerini, işyerlerini kaybeden insanlar ne yazık ki o travayı kolay atlatamıyorlar. Temennimiz odur ki bir daha böyle felaketler yşanmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara da sabır ve sağlık dilerim.” dedi.

 

24 Ocak 2020 yılında Elazığ’da yaşanan 6.8’lik depremin 3. yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Aradan geçen 3 yıla rağmen acılarını dindiremeyen vatandaşlar bu gün tekrar o günü yaşadılar.
Elazığlı depremzede Yüksel Korkmaz yaşanan depremde kız kardeşini ve yeğenini kaybettiğini ve o gün yaşadıkları acının bitmediğini söyledi.
Depremin acısının en fazla yaşandığı Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek Apartmanı’nda yaşayan kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Yüksel Korkmaz, aradan geçen 3 yıla rağmen hala acılarının bitmediğini, bu acıyla imtihan edildiklerini dile getirerek:” Üç yıl geçti arada. Hala aynı acıyı çekiyoruz. Depremi herkes yaşadı. Biz acısını çektik dedi. ”

DEPREMİ HERKES YAŞADI, BİZ ACISINI ÇEKTİK

Depremin hüznünü, acısını bir ömür boyu yaşayacaklarını ifade eden Korkmaz, o günü, o anları şöyle anlattı:” Adım Yüksel Korkmaz Sebze-meyve işiyle uğraşıyorum. Depremde bacımla yeğenimi kaybettim. Depremi Allah kimsenin başına vermesin. Büyük bir sıkıntıydı, büyük bir sorundu. Büyük bir afetti. Allah kimseye yaşatmasın. Zor bir imtihan yaşadığımız. 3 yıl geçti.Hala aynı acıyı çekiyoruz. Depremi herkes yaşadı. Biz acısını çektik.Allah kimsenin başına vermesin. Zor yani imtihanı hala sürüyor. Ölene kadar da sürecek. Bunun acısını hala çekiyoruz.
Depremde Sürsürü mahallesi Dilek Apartmanındaydılar. Evleri birinci kattı. Doğal olarak 4 katlı binaydı. İki katı çöküş yaşadı.En son çıkanlar zaten bizimkilerdi. Birinci kat olmasından dolayı en alta onlar düşmüşlerdi. Bir umutla bekledik.Ama olmadı. NYani acısını çeken bilir. O zaman 41 kişi kayıp vardı.Nasibimizde bu kaybı yaşamak varmış.Allah kimsenin başına vermesin.Allah hem bizimkilere hem de tüm ölmüşlere rahmet eylesin. Yani acısını çeken bilir. 41 kişinin kaybı vardı. Herkes bizim gibi bu acıyı çekti. Biz de öyle. Herkesin acısı kendine. Yani 3 yıl geçmesine rapmen, acımız hala taze. iz kapatamıyoruz yani.
Depremde binadan en son bizimkiler çıktı. 4 kişilik bir aileydi. Baba, kız evde değildi. Anne ve en küçük yeğenimi kaybettik. Eniştemle kız yeenim çıktı. Alacak nefesleri varmış.Ama ikisi içerde kadılar. Kurtaramadık. Takdir-i ilahi. Allah rahmet eylesin.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com