Ana Sayfa Uncategorized 14 Şubat 2023 255 Görüntüleme

ELAZIĞ AFET BÖLGESİ OLANA KADAR MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, yaşanan depremlerin ardından Elazığ’ın ‘Afet Bölgesi İlan Edilmesi” konusunda mücadele edeceklerini söyledi. Kangal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada:” Bu konu o kadar önemli ki , olmaması , zaten 3 yıldır bitik bir hale gelen bu yalnız şehrin , üzerinden atamadığı önceki enkazın üzerine tabiri caizse yeniden ölü toprağı serpilmesi anlamına gelecektir .Yüzlerce binası hasar görmüş , insanları ekonomik ve psikolojik olarak yıpranmış , ticari hayatı bitme noktasına gelmiş şehrimizin , bu sefer de bu ayrıcalıklardan faydalandırılmaması demek , artık iktidarın Elazığ’a verdiği değersizliğin ve temsilcilerinin de bizleri değersizleştirdiğinin en büyük göstergesi olacaktır.” dedi.

Kangal açıkllamasında şu ifadelere yer verdi:

”Çok geniş bir coğrafyayı etkisi altına alan ve şimdiye kadar görülmemiş bir şiddetle şehirleri yıkıp geçen depremin yaraları henüz çok taze. Yitirilen canlar , kaybolup giden hayatlar her birimizin içini derinden yakıyor. Bu kadar acının içinde bir Elazığlı olarak düşünmemiz gereken başka sıkıntılar da yakamızı bırakmıyor malesef . Hepimiz çok gergin , çok tepkiliyiz.

Aslında sürekli şehrin gündeminde olan ancak umursamazlık derecesinde konuya sahip çıkmayan vekillerin , şimdiye kadar hemşehrilerimizi tatmin edecek bir sonuç alamadıkları Afet Bölgesi ilanı mevzusu. Bu konu o kadar önemli ki , olmaması , zaten 3 yıldır bitik bir hale gelen bu yalnız şehrin , üzerinden atamadığı önceki enkazın üzerine tabiri caizse yeniden ölü toprağı serpilmesi anlamına gelecektir .Yüzlerce binası hasar görmüş , insanları ekonomik ve psikolojik olarak yıpranmış , ticari hayatı bitme noktasına gelmiş şehrimizin , bu sefer de bu ayrıcalıklardan faydalandırılmaması demek , artık iktidarın Elazığ’a verdiği değersizliğin ve temsilcilerinin de bizleri değersizleştirdiğinin en büyük göstergesi olacaktır.

Bu haksızlığa hiçbir Elazığlının tahammül edecek hâli kalmamıştır bu böyle bilinsin.

Bir şehrin Afet Bölgesi ilan edilmesi için yüzlerce canın kaybedilmesi, enkaz altında insanların kalması ya da televizyon kanallarının daha çok görüntü yayınlaması mı gerekir , yoksa milletiyle iç içe geçmiş bir yönetimin gerçek durumu görmesi mi?

Onların gözleri görmüyorsa biz gösteririz , kulakları bu vatandaşı duymuyorsa biz duyururuz , kabiliyetleri üst yönetime ulaşmaya yetmiyorsa biz ulaşırız, biz tek vücut tek yürek Elazığız , siz gölge etmeyin yeter! Bizler hep birlikte aynı cümleyi ısrarla tekrarlayacağız ,
” ELAZIĞ AFET BÖLGESİ OLMAK ZORUNDA ” demeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com