Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 17 Şubat 2023 332 Görüntüleme

ORKUN: ULUS OLARAK BAŞIMIZA GELENLER, BAŞIMIZA GETİRDİKLERİMİZİN YÜZÜNDENDİR.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun yaşanan deprem felaketi nedeni ile yaptığı bir açıklamada iktidarı eleştirerek:’’ Ulus olarak başımıza gelenler, başımıza getirdiklerimizin yüzündendir. İktidarın hataları, yanlışları ve hırsları yüzünden başımıza gelen felaketleri insanlara kader diye anlatmak, Allah’ın insana verdiği en büyük hazine olan aklı yok saymak ve kendi günahlarının faturasını Yaratana çıkartmaktır.’’ Dedi.

ORKUN: DİNİNİZLE İLGİLENEN, DERDİNİZLE İLGİLENMİYORSA O BİR SAHTEKÂRDIR

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun yaşanan deprem felaketini kader diye anlatmanın aklı yok sayan bir anlayış olduğunu dile getirdi. Orkun konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Aziz Türk Milleti…Doğru Parti olarak yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve milletimize sabırlar diliyoruz. Böyle bir felaketin akıl ve bilimden uzak uygulamalarla önlenmesi mümkün değil. Zaten böyle bir şeyi beklemek de doğru değildir. Bu nedenle siyasilerin kader olarak adlandırdıkları bu olayı, üzerlerinden atamayacaklarını belirtmek istiyorum.

Ulus olarak başımıza gelenler, başımıza getirdiklerimizin yüzündendir. İktidarın hataları, yanlışları ve hırsları yüzünden başımıza gelen felaketleri insanlara kader diye anlatmak, Allah’ın insana verdiği en büyük hazine olan aklı yok saymak ve kendi günahlarının faturasını Yaratana çıkartmaktır. Bu amaca sahip olanlara bir Macar atasözüyle cevap vermek istiyorum. Diyorlar ki, dininizle ilgilenen, derdinizle ilgilenmiyorlarsa o bir sahtekârdır.’’

HEMŞEHRİLERİM ADINA İKTİDARDAN BEKLEDİĞİMİZ, ELAZIĞ’IN RESMİ OLARAK AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİDİR

Açıklamasının devamında dün Cumhurbaşkanının aldığı bir kararla Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi konusuna değinen Orkun, şunları söyledi:’’ Sizlerin de bildiği üzere iktidar, bir önceki depremde de ilimizin afet bölgesi ilan edilmesine yanaşmamış, ilimizin son depremden etkilenmiş olmasına rağmen 10 gün boyunca görmezden gelinmesi oldukça manidardır. İktidar hep 10 ile yoğunlaşmış ve bu 10 ili afet bölgesi ilan etmiştir. Elazığ ilinin görmezden gelinmesi, yapılan organizasyon eksikliğini ortaya koymuyor mu? Elazığ halkının serzenişi sonucu, AKP Grup Sözcüsü Ömer Çelik, 15 Şubat günü yaptığı açıklamada ‘Elazığ ilinin afet bölgesi kapsamına alınması konusunu değerlendireceğiz.’ Dedi. Neyi değerlendirecekler acaba? Biz Doğru Parti olarak depremden olumsuz etkilenen Elazığ ilimizin, görmezden gelinmesi, dikkate alınmaması anlayışını şiddetle reddediyor ve bu anlayışı kınıyoruz. Söz uçar, yazı kalır anlayışı çerçevesinde hemşerilerim adına iktidardan beklediğimiz, ilimizin resmi olarak afet bölgesi ilan edilmesidir. Aksi durumda, bu açıklamanın sadece Elazığ halkını yatıştırmak adına yapılmış bir açıklama olarak gördüğümüzü belirtmek isterim’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com