Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Şubat 2023 421 Görüntüleme

AKIN: ELAZIG’A VERİLEN KONUT SAYISI YETERSİZ!


ELAZIĞ’A VERİLEN KONUT SAYISI YETERSİZ!
MERKEZE 20 BİN, İLÇELERE 5 BİN KONUT YAPILMALI!

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında Elazig’da yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde iki binden fazla binanın ağır hasarlı ve yıkılacak olduğunu söyledi.Yıkılacak buna sayısının artacağını ifade eden Akın, Elazig’a yapılacak olan 3 bin 750 konutun yetersiz olduğunu soyleyerek: ” Merkeze 20 bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır.” Dedi.

Akın, sözlerine şöyle devam etti:

“Elazığımızda hali hazırda 2 Bin’in üzerinde ağır hasarlı, yıkılacak “BİNA” tespit edilmiştir ve bu sayı sürekli artıyor. Basit bir matematik hesabı ile bile Elazığ’a yapılması planlanan 3 bin 750 konut sayısı yetersiz olduğu çok net bir şekilde anlaşılıyor. Bundan dolayıdır ki milletvekillerini göreve davet ederek bu rakama asla razı olmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Elazığ’ın almış olduğu nitelikli göç, geçmiş depremden dolayı hak sahiplerine teslim edilemeyen evler, 2000’i aşkın ağır hasarlı bina, eski yapı stokları, bugünkü inşaat maliyetlerinin vatandaşın finanse edemeyeceği boyutta olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak;

ELAZIĞ’A VERİLEN KONUT SAYISI YETERSİZ!
MERKEZE 20 BİN, İLÇELERE 5 BİN KONUT YAPILMALI!

Elazığımızda hali hazırda 2 Bin’in üzerinde ağır hasarlı, yıkılacak “BİNA” tespit edilmiştir ve bu sayı sürekli artıyor. Basit bir matematik hesabı ile bile Elazığ’a yapılması planlanan 3750 konut sayısı yetersiz olduğu çok net bir şekilde anlaşılıyor. Bundan dolayıdır ki milletvekillerini göreve davet ederek bu rakama asla razı olmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Elazığ’ın almış olduğu nitelikli göç, geçmiş depremden dolayı hak sahiplerine teslim edilemeyen evler, 2000’i aşkın ağır hasarlı bina, eski yapı stokları, bugünkü inşaat maliyetlerinin vatandaşın finanse edemeyeceği boyutta olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak; Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır. Bu rakamın altında yapılacak bir konut sayısı Elazığ’a yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Elazığ’ın yeniden imarı ve inşası konusunda iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, toplumu temsil eden siyasi partilerimizle istişareli bir anlayışla yola devam edilmesini çok önemli bulduğumuzu ifade etmekte yarar görüyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak her konuda yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır. Bu rakamın altında yapılacak bir konut sayısı Elazığ’a yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Elazığ’ın yeniden imarı ve inşası konusunda iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, toplumu temsil eden siyasi partilerimizle istişareli bir anlayışla yola devam edilmesini çok önemli bulduğumuzu ifade etmekte yarar görüyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak her konuda yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Abdullah AKIN / Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com