Ana Sayfa Uncategorized 25 Mart 2023 211 Görüntüleme

ALİ ÖZCAN: CHP GİBİ DEMOKRASİNİN TEMİNATI BİR PARTİDE ÖN SEÇİM YAPILMASI TALEBİMİZİN ARKASINDAYIZ

CHP 26. Dönem Milletvekili Ali Özcan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesinde ön seçim talebinin olduğunun altını çize Ali Özcan, bu seçimlerin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem Milletvekili Ali Özcan, yaklaşan genel seçimler öncesi parti içinde önseçim yapılması talebini yineledi. HARPUTTIMES Haber’e konuşan Ali Özcan “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede her zaman demokrasinin teminatı olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en köklü partisinde üyeleri olarak bizler de en demokratik talebimiz olan ön seçim talebimizin arkasındayız.” Dedi.

İyi Parti’de önseçim yapılacağını da anımsatan Özcan: “İYİ Parti beş yıl önce kurulmuş yeni bir parti. Teşkilatlanmasını tamamlamış, belli bir noktaya gelmiş. Şimdi Millet İttifakı’nın  bir bileşeni olarak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyor. Bu kadar genç bir partide ön seçimin yapılıyor olması olumlu bir durumdur. Demokrasinin teminatı olduğuna inandığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nde de bir an önce sandıklar kurulmalı ve ön seçimler yapılmalıdır.” Dedi.

Ön seçim talebinin kişisel bir beklenti olmadığının altını çizen Ali Özcan, biz sadece yıllardır savunucusu olduğumuz demokrasinin partimizde de uygulanmasını istiyoruz. Sandıklar kurulur, üyeler gelir, görmek istedikleri vekil adayını seçerler. Bu ben olabilirim, Ahmet ya da Mehmet olabilir. Önemli olan bu demokratik tavrın sergilenmiş olmasıdır .Ön seçim sadece birkaç kişinin, ya da vekillik konusunda adı geçen şahısların talebi değildir. Parti örgütünün de talebidir. Ön seçim yapılması 100 yıllık, Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi bayramının taçlanması demektir. Partiye ve tabanına bir heyecan katacaktır. Partinin demokratik ilkelerinin yaşatıldığının rn önmli göstergelerinden birisidir. O nedenledir ki yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönlüyle, yüreğiyle, emeğiyle vermiş bir siyasetçi ve parti sevdalısı olarak bu haklı talebimizin partide karşılık bulacağına inanıyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com