Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 6.05.2023 819 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…BAYKAR VAR, TAİ ve TUSAŞ YOK NEDEN?

Değerli vatandaşlar, devlet kuruluşu TAİ ve TUSAŞ hizmetlerinin nasıl engellendiğini basında görünce yaptığım araştırma da milletin hizmetine sunulacak kaynakların tek bir aileye nasıl aktarıldığına şahit oldum. Söz konusu insansız hava araçları üretimini gerçekleştiren ki kendilerini kutlarım, BAYKAR firması Cumhurbaşkanı damadına ait olunca, TAİ ve TUSAŞ başarılarını gölgelemesi gündeme geldiğinde firma sahibinin biz bu hizmetler karşılığında devletten bir kuruş dahi almadık, tüm finansmanı kendi imkanlarımızla yaptık diyerek eleştirilerin önünü almak istemişlerdir. Eee…Yalanın bir gün ortaya çıkması gibi bir huyu var. İşte gerçek,
BAYKAR şirketi için, 5.Eylül.2019 tarih ve 30879 sayılı resmi gazete de yayımlanan 1504 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile devlet tarafından desteklenmesine karar verilmiştir. Karar gereği 28.Ocak.2019 itibarıyla 8 yıl boyunca, 600 milyon TL yatırım desteği ile birlikte;
• Gümrük vergisi muafiyeti,
• KDV istisnası,
• KDV iadesi,
• Yatırım yeri tahsisi ve
• İzin-tahsis-ruhsat-lisans ve tesciller ile diğer kısıtlayıcı hükümler için yasal ve idari düzenleme.
Gibi ayrıcalıklar öngörülmüştür. Demek ki tek kuruş değil milyonlarla desteklenmişler. Kuruş derken kastedilen galiba bu. Yani yine yalan, yine talan anlayışı. Yersen tabi.

Değerli vatandaşlar, hani alnı secde görüyordu. Oysa dinimiz, adalet ilkesine aykırı olan, hak ihlaline sebebiyet veren, başkalarının hakkını çiğneyerek birilerini kayırmayı yasaklar ve her konuda kul hakkının gözetilmesini ister. Aksi davranışta bulunan bu alnı secde görenler, sizler insanları Allah ile aldatanlardansınız. Yandaş/Paydaş ve hısım akrabaları kayırmayı bir görev kabul eden AKP yönetimi halkına yabancı uyruklu insanlar kadar dahi yakınlık duymuyor. Aksi olsaydı halkını kayıran uygulamaların sahibi olurdu.

Mesela bu konuda, Kamu kuruluşları TAİ ve TUSAŞ ile özel sektör kuruluşlarından VESTEL-Karel vb. insansız hava araçları faaliyetlerini siyasi ve bürokratik baskılarla engelleyip, tüm iç ve dış kaynakları sadece tek bir ailenin emrine vermezdi. Bu kayırma BAYKAR firmasınca üretilen araçları Aselsan ve Savunma Sanayi Başkanlığı(SSB) üzerinden satarak lisans parası dahi ödemiyor.

TAİ ve TUSAŞ insansız uçuş sistemleri direktörü Remzi Barlas yönetiminde üretilen ANKA ve AKSUNGUR birilerini rahatsız edince Remzi Barlas işten çıkarılmış ve “casusluk” iddiasıyla suçlanarak sanık durumuna düşürülmüştür. Söz konusu dava sonuçlandığında gerçekler elbette kamuoyu bilgisine sunulacaktır.

Ayrıca; AKP yönetimi, devlet kaynaklarıyla geliştirilen ANKA altyapısını yok sayarak bu altyapıyı yeniden geliştirmesi için BAYKAR A.Ş. firmasına vermekle devleti bir kez daha zarara uğratmıştır. Burada itirazımız aynı hizmeti veren sivil ve kamu kuruluşlarına eşit mesafede olunmaması ve birilerini kayırma ile haksızlığa meydan verilmesinedir. Yoksa savunma sanayinin gelişmesi elbette önemlidir, emek veren tüm kuruluşları kutlarız.

Savunma sanayi alanında ülkemizin daha iyi bir noktaya ulaşılması için AKP yönetimini adil olmaya davet ediyoruz. Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı yerde başarılar geçicidir. Kaş yapayım derken göz çıkarıyorsunuz. Kul hakkına el atıyorsunuz. Biz DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak, Remzi Barlas ve ekibinin ülkemize katkılarının devam etmesini, hakkın ve haklının daima yanında olacağımızı bilmenizi isterim.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com