Ana Sayfa GÜNDEM 10 Haziran 2023 89 Görüntüleme

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Sivrice göl kenarında çevre temizliği gerçekleştirdi

 

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Çevre Günü Etkinliği çerçevesinde farkındalık oluşturmak adına Elazığ`ın Sivrice Göl kenarında çevre temizliği gerçekleştirdiler.

5-11 Haziran Çevre Günü dolayısıyla Elazığ`da özellikle tatil yapılan yerlerde ve piknik alanlarında atılan atıklarla kirlenen alanlara dikkat çekmek adına HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Ekipleri Tatilcilerin ve piknik yapanların uğrak alanı olan Sivrice Göl kenarında atık temizliği gerçekleştirdiler.

 

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Başkanı Muhammed Aydemir Kur`an-  Kerim`den bir ayete değinerek Cenabı Hak, “ Göğü Allah yükseltti ve mizanı O koydu. Sakın dengeyi bozmayın” buyurduğunu, tüm canlılar yaşamlarını sürdürebilmek için temiz havaya, temiz suya, temiz besine, kısaca temiz çevreye ihtiyaç duyduklarını ve bunları bulabildikleri yerleri yaşam alanı olarak seçtiklerini belirtti.

Sözlerinin devamında Aydemir,

“Çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir”

“Tarih boyunca insanoğlu ile tabiat daima barışık bir şekilde varlıklarını idame ettirmişlerdir. Ancak gelinen bu aşamada insanoğlu içinde yaşadığı, havasını teneffüs ettiği çevreye bir savaş açmıştır. Tabiatla yapılan bu savaşın kazananı hiç kimse olmayacak, kaybedeniyse bütün bir insanlık olacaktır. Çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com