Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 11.06.2023 295 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…ZULÜM İLE ABAT OLUNMAZ

 

Aziz milletim, yıllardır demokrasi ve özgürlük söylemleriyle sizleri aldatan, yoksullaştıran, emek ve cumhuriyet düşmanı AKP iktidarına inandın ve yaptığın tercihinle küçük bir azınlık dışında; bu iktidarın zulmü ve baskısı altında  açlıkla, yoksullukla, ölümle cehennem hayatı yaşamayı kabul ettin. Tüm çalışmalarını inanç ekseni çerçevesinde toplayan AKP iktidarının insanlarımızı siyasi çıkarlarına alet ettiğini, aldattığını göremedin.

Öyle ya da böyle(!) tekrar iktidar yetkisi verdiğin AKP yönetimi, beklemeye aldığı başta Akaryakıt ürünleri benzin ve mazot olmak üzere, doğalgaz ve elektriğe yaptığı zamlarla halkımıza kaldığı yerden zulmetmeye devam ediyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik de bu zulmün derecesini çekilmez hale getiriyor. Erdoğan ve ekibinin yanlış ekonomi politikaları nın  sonucu yapılan bu zamlar ile paramızın değer kaybetmesinin hızlanması yanında var olan orta gelire sahip kesim de yok edilmiş, geriye bir avuç zengin ve fakirleştirilen milyonlardan oluşan zavallı bir toplum kalmıştır.

Değerli vatandaşlar, bir kısmınız dünya petrol fiyatlarında ki artış bu zamlara neden oluyor diyebilirsiniz. Oysa söylediğiniz gibi olsa dünyada petrol varil fiyatı 110 dolar iken zam yapan iktidar şu anda 80 dolara kadar gerilemiş olması karşısında  mazot ve benzin de indirim yapması gerekmez mi? ama yapmıyor. Çünkü, bu iktidar yaptığı ve yapacağı zamlarla bir avuç tefeci ve KKM hesabı sahiplerine para aktarmak zorunda. Yani, Sermaye den yana, halkın karşısında olan bu anlayışa yetkiyi verdiğinizde ne düşündüğünüzü açıkçası merak ediyorum. Yoksa hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuç mu beklediniz. Görünen o ki yine aldatılan oldunuz.

Enerji ürünlerine yapılan bu zamların iğneden ipliğe tüm tüketim maddelerine yansıtılması ile ki bu yansıma denetim ve kontrolden uzaktır, halkımız cehennem azabı yaşamaya devam edecektir. Hadi diyelim açlıkla bir şekilde mücadele edildi peki konut kira-satış fiyatlarının tavan yapması sonucu önemli bir barınma sorunuyla karşı karşıya kalan insanımız bu sorunla nasıl mücadele edecek. Mülteci değiliz ki ! bazı ayrıcalıklar tanınıyor diyelim. Yazıklar olsun.

AKP iktidarı; tatil, sinema, tiyatro gibi sosyal aktivitelerden yoksun vatandaşlarımızı kira, giyim, beslenme, iletişim gibi faturalar sarmalına mahkum etmiş, halkımız kendi dertleriyle boğuşmaktan iktidarı sorgulama yeteneğini de kaybetmiş ve bu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com