Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 18.06.2023 104 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI..SATIR ARALARINI OKUMAK !

SATIR ARALARINI OKUMAK !
Değerli vatandaşlar, Erdoğan iktidarları döneminde yapılanlar incelendiğinde hiçbir şeyin tesadüf olmadığı her şeyin hedef odaklı olduğu görülecektir. Bu nedenle Erdoğan’ın söylem ve eylemlerinin mercek altına alınması gerekir. Seçimlerde TBMM’de ittifak ortaklarıyla birlikte Anayasa değişikliği konusunda yeterli çoğunlukta olmadığı ancak eski bakanlarını kendi bakanlıkları ile ilişkili komisyonlara başkan yapılması boşuna değildir.
Siyasal İslam savunucuları iki yüzlü olup, sahte yüzleri demokrasinin nimetlerini kullanıp hedefe ulaşmak sonra da gerçek yüzlerini ortaya koyarak demokrasi treninden inmektir. Bu nedenle Erdoğan’ın açıklamalarında ki satır aralarını iyi okumak gerekir. Nasıl mı?
Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamanın bir yerinde “ Milletimiz iradesiyle eski sisteme dönüş önerilerini reddetmiş, parlamenter sistem tartışmaları açılmamak üzere kapanmıştır. Asırlık hayallerimizi daha süratle gerçekleştireceğiz. Zorlukların, engellerin üstesinden çok daha kolay geleceğiz.” söylemi oldukça manidardır. Bana göre;
Milletimiz artık eski Türkiye’den vazgeçti, parlamenter sistem olayı açılmamak üzere kapandı ifadesinin Türkçesi “bu millet demokrasi ve hukuk sistemini istemedi hukuksuzluk ve demokrasi olmayan bu rejimi seçti.” demektir. Öyle ya, tek adam sisteminin demokrasiyle alakası olmamasına rağmen bunu demokrasi olarak yutturmaya çalışıyor. Bu sistem iyiymiş. O zaman sosyal, siyasal ve ekonomik çöküş başka bir sistemle mi gerçekleşti.
“Asırlık hayallerimizi daha süratle gerçekleştireceğiz.” derken Erdoğan neyi kastetmektedir. Ben yazmak dahi istemiyorum. Milletin ve milliyetçiliği temsil ediyorum diyen sayın Bahçeli ve ekibinin bu hayallerin ne olduğunu sorgulamasını öneririm. Ama bir konuda dikkatinizi çekmek isterim o da demografik yapımızın değişime uğradığıdır. Üç kuruş para için Bedeviler ve mülteciler ülkesi olduk. Yoksa, Erdoğan asırlık hayallerinin temel taşlarını mı döşüyor?
Erdoğan Konuşmasının devamında “Görev süremiz boyunca Cumhur İttifakındaki ortaklarımızla birlikte Türkiye’yi sivil bir anayasaya ulaştırmak için çalışacağız” ifadesiyle kuvvetler ayrılığını (Yargı, yürütme ve yasama) bağımlı hale getiren tek adam sisteminin kabul edildiği anlayışıyla ki öyle! demokrasiyi unutun artık mı diyor.
Ayrıca, “Deprem bölgesindeki 11 ilimizin yeniden ayağa kaldırılması birinci önceliğimizdir. Gözümüz, kulağımız bölgedeki kardeşlerimizdedir. Gelinen son durumu görüştük. Nakdi yardımlarımızın toplam tutarı 61 milyar lirayı buluyor.” diyen Erdoğan, bu paranın devlet kaynaklarından mı yoksa bir gecede toplandığı açıklanan 117 milyardan mı ödendiği konusunda bir şey söylemiyor. Çünkü; tek adan sisteminde yani parti devletinde hesap verme diye bir şey yok ki. Bu mu demokrasi?

 

 

Değerli vatandaşlar, insanlar genelde küçük küçük işaretlerin ihmal edilmesi sonucu hastalandıklarında sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlar ancak hastalık ve tedavisi bazen acılara sebep olur. Bu durumu ülkemiz açısından ele aldığımızda kurucu değerlerimizin parça parça yok edilerek çürümüş değerlere doğru itildiğini görmekteyiz. Bizler DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurucu ilkeler ışığında ulus devlet ve üniter yapının savunucucu ve koruyucusu olduk, olacağız.
Bu nedenle uyanık olmak zorundayız. Aksi durumda toplum olarak hepimizin ağır bedeller ödemeyle karşı karşıya kalması kaçınılmaz olacaktır. Özgür ve demokratik bir ortamda huzur ve refah içerisinde yaşamak için esas olan hayaller değil gerçeklerdir ki tek gerçek laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve korunmasıdır.
Değerli vatandaşlar, “Hayalperest AKP” başlıklı yazımın son paragrafında belirttiğim üzere, Halkımızın refah ve huzur içerisinde yaşamasını temin etmek DOĞRU PARTİ olarak tek hayalimizdir. İktidarımız da kimsesizlerin kimsesi, garip gurabanın sesi, hırsız ve arsızların korkulu rüyası, üretim ekonomisinin temsilcisi, tarımsal faaliyetlerin öncüsü, eğitim ve sağlığın düzelticisi, dini ve milli hassasiyetlerin korucusu hülasa, T.C. devletinin tüm değerlerinin bekçisi olacağız. Bunlar, gerçeklikle bağlantısı olan hayallerimizdir. Bizler, AKP yönetimi gibi hayal satmıyor, gerçekleri hayallerimizde yaşıyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com