Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 27 Temmuz 2023 174 Görüntüleme

YENİDEN REFAH PARTİSİ İL BAŞKANI ÖMER ATEŞ: “SORUNLARA DUYARLIK BEKLİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çiftçimizin ürünlerini satın almada çıkardığı zorluklar ile deprem bölgesinde olmasına rağmen Elazığ’ın mücbir sebebe istinaden 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kapsamına alınmaması dolayısıyla bir açıklama yaptı.
İlimizin tarım üretiminde önemli bir yere sahip olmasına rağmen, Toprak Mahsulleri Ofisinin çiftçilerimizin hasat ettiği arpa ve buğdayı satın almada büyük zorluklar çıkardığını ifade eden Başkan Ateş, randevu sisteminin işlemediğini, sistemin kısa süre içinde açılıp kapandığını, ÇKS sisteminde belirlenen miktar tamamlanmadan çiftçilere “limitiniz doldu” mesajı geldiğini, bu uygulama karşısında üreticilerin ürünlerini piyasa değerinin altında satmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

“ÜÇ DEPREMİ YAŞAYAN ELAZIĞ, MÜCBİR SEBEP DIŞINDA KALMAMALIYDI”

Deprem bölgesinde olmasına rağmen Elazığ’ın mücbir sebep dışında tutularak esnaflar ile sanayicilerin zor durumda bırakıldığını dile getiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Elazığ, hem 24 ocak 2020 hem de 6 şubat 2023 depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken ilimizin 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kapsamı dışında tutularak esnaflarımızın ve sanayicilerimizin vergi ödeme ve taksit sürelerinin uzatılmaması, yeni mağduriyetlere kapı aralayan bir karar olmuştur. Çiftçilerimizin TMO ile esnaf ve sanayicilerimizin ise mücbir sebep kapsamı dışında tutulmasıyla şehrimiz bir kez mağdur edilmiştir. Bu problemlerin çözülmesi için ilimiz siyasilerin konuya duyarlılık göstermeleri ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gayret göstermelerini bekliyoruz.”

ALACAKAYA VE ARICAK HALKININ BARINMA PROBLEMİ

6 Şubat depremi sonrası Alacakaya ve Arıcak ilçelerinde ağır hasarlı olan yaklaşık 400 bina için kaymakamlıkların 1 Ağustos’a kadar boşaltılması yönünde vatandaşlara yazı gönderdiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, şunları söyledi:
“6 Şubat depremi sonrasında Alacakaya ve Arıcak ilçelerimizde yaklaşık 410 adet konut ağır hasarlı duruma gelmiş durumda. Kaymakamlıklar, bu evlerin boşaltılması için vatandaşlara 1 Ağustos’a kadar süre vermiş. Vatandaşlarımız, bölgede kiraya çıkacağı başka konutlar olmadığı için birkaç gün sonra eşyalarıyla birlikte ortada kalacak. Yetkililer, vatandaşlardan evlerini boşaltmaları yönünde bir tebligat yapmakla kalmamalı, bu vatandaşlarımızın konuklayacakları zeminleri de hazırlamakla da yükümlü olmalılar. Bu ilçedeki vatandaşlarımız için geçici süre de olsa konteynerlerde ikametlerinin sağlanması için Elazığ Valiliğinin durma el koyması ve sorunu çözmesi gerekmektedir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com