Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SPOR 8 Ağustos 2023 339 Görüntüleme

TÜRKİYE DERECESİ ELAZIĞ’DA KIRILDI

Kahramanmaraş depreminde kaybettiğimiz değerli sporcularımızdan merhum Eshabil Fidan’ın anısına düzenlenen Havalı Silahlar Yıldızlar Yarışması 7-8 Ağustos tarihlerinde Elazığ Havalı Silahlar Atıcılık Poligonunda gerçekleştirilerek sona erdi.

Yarışma Yıldızlar Kategorisinde yer alan ve Şanlıurfa, Samsun, Gaziantep, Giresun, Ankara, Aksaray, Gümüşhane, Mersin, Kilis olmak üzere farklı şehirlerden gelen ilgili spor dalında lisanslı, akreditasyonunu yaptırmış olan kulüp sporcusu ve ferdi sporculara açık olarak 10 Metre Havalı Tabanca ve 10 Metre Havalı Tüfek disiplinlerinde yapılarak bitti. Müsabakaya toplam 9 il 23 kulüp katıldı. Aynı zamanda bölgede ilk olarak yapılan müsabakada yeni Türkiye Derecesi yapılarak kayıtlara geçti. 40 atış, 415 puan ile derece yapan Aksaray ilinden katılım gösteren ve Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü sporcusu olan Abdullah Eren oldu.

Dereceye Giren sporcular şöyle:

Yıldız Erkekler Havalı Tabanca; 1. Mahmut İpekçioğlu, 2. Burhan Yusuf Çizmecioğlu, 3. Murat Kafadar.

Yıldız Kadınlar Havalı Tabanca; 1. Naz Güner, 2.Meryem Gül, 3, Sudenur Singeç.

Yıldız Erkekler Havalı Tüfek;  1. Abdullah Eren, 2. Abdussamed Abış, 3. Yavuz Selim Gökçen.

Yıldız Kadınlar Havalı Tüfek; 1. Sena Aydın, 2. Elif Duran, 3. Simanur Karakaya.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ İlimizde yapmış olduğumuz ve Bölgede bir ilk olan Havalı Silahlar Atış Poligonu İlk müsabakası 7 Ağustos tarihinde yapılarak start vermişti. 8 Ağustos tarihinde ise son atışlar yapılarak finish verdi. Düzenlenen müsabakada  Aksaray ilinden katılım gösteren ve Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü sporcusu olan Abdullah Eren 40 atış ile 415 puan elde ederek yeni Türkiye Derecesini ilimizde yaparak büyük bir başarıya imza attı. Daha nice sporcular yetiştirerek yeni başarılara imza atacağız inşallah. Öncelikle Bu yeni başarıya imza atan Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü sporcusu Abdullah Eren’i yarışmaya katılan tüm sporcuları ve antrenörlerini tebrik ediyoruz” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com