Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 1 Ekim 2023 1196 Görüntüleme

GÜRSEL EROL:”CAFER YEŞİL’E YAPILAN SALDIRIYI BİR ASAYİŞ OLAYI OLARAK DEĞERLENDİRMEK DOĞRU DEĞİLDİR”.

CHP Elazığ Milletveklili Gürsel Erol, geçtiğimiz günlerde Elazığ’da park halindeki aracına silahlı saldırı düzenlenen Elazığ Belediye Meclisi Üyesi ve Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil’i, EL-CEM Elazığ Cem Kültür Vakfı’nda ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erol ziyaretinde Cemevi Başkanı ve önceki dönem Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu’na da geçmiş olsun dileklerini ileterek olayın sıradan bir asayiş olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ve konunun aydınlatılması için gerekli uğraşları vereceklerini söyledi.

Erol Cemevi ziyaretine dair yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

‘’Geçmiş günlerde yaşadığımız üzüntü verici bir olayı, bu topluma yakıştırmadığımız, yüzyıllar boyunca toplumun huzurunu, güvenliğini, hoşgörüsünü, geleneklerini, kültürünü yaşatan, bizim kendi ocaklarımız vardır. Kendi derneklerimiz vardır. Bu geleneklerimizde cemevlerimiz, dedelerimizin ayrı bir önemi vardır. Dedelerimiz her zaman toplum içerisindeki barışı hoşgörüyü sağlayan insanlardır. Toplumda bir sorun olduğu zaman, dedenin görevi bu sorunu gidermek, toplumdaki huzuru sağlamak ve insanlar arasındaki diyaloğu ve ilişkiyi kurmaktır. ‘’

YAPILAN SALDIRIYI NORMAL BİR ASAYİŞ OLAYI OLARAK DEĞERLENDİRMEK DOĞRU DEĞİLDİR

Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde çok üzüntü verici bir olayla karşılaştık. Yıldızbağları Cemevi Dedemiz, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ belediye meclisi üyesi Cafer Yeşil’in aracına evinin önünde silahlı bir saldırı oldu. Bunu normal bir asayiş olarak değerlendirmek çok doğru değil. Çünkü dedenin iki kimliği var. Birincisi Alevi toplumunda son derece büyük bir saygınlığı olan, buradaki bütün yurttaşlarımız, hemşerilerimiz ve insanlarımızı acı günlerini paylaşarak onların acısını azaltan, mutluluğunu paylaşan, buradaki inanç değerlerimizin yaşatılmasına katkı sağlayan bir kimliği var. Ayrıca siyasi bir kimliği var. Aynı zamanda bizim Belediye Meclis üyemiz. Bu olay bizi çok üzdü. Ama en azından Elazığ Valiliği, emniyet müdürünün konuyla detaylı bir şekilde ilgilenmesi, faillerin ortaya çıkarılması ile ilgili çalışmaları bizi bir anlamda sevindirdi. Olay adli yargıya intikal etti.

İNSANLARI KORKUTARAK, İNSANLIK DIŞI EYLEMLERLE VE SALDIRILARLA KİMSE KİMSEYİ YILDIRAMAZ.

Adli yargı kolunun her yönünü inceleyerek bunda siyasi bir kasıt mı var? Dedenin görevi ile alakalı bir kasıt mı var? Bunlar araştırılıyor. Biz Cafer Dede’ye eski CHP Tunceli milletvekilimiz Polat Şaroğlu ile, kendisi cemevimizin de başkanıdır. Cafer Dede’ye her zaman güvendik, inandık. Bizi iyi temsil ettiğine de kanaat getirdik. Cafer Dede’nin evinin bahçesinde, ailesinin evde olduğu bir saatte, eşinin çocuklarının olduğu bir saatte böyle bir saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Ve şiddetle kınıyoruz. Herkes haddini bilsin. İnsanları korkutarak, insanları baskı altına alarak, insanlık dışı eylemlerle ve saldırılarla kimse kimseyi yıldıramaz. Kimse kimseyi korkutamaz. Olayın üzerine gideceğiz. Yapanların yanına kar kalmayacak. Olayı mutlaka çözeceğiz. Çözüme kavuşturacağız. Kimseyi de töhmet altında tutmadan, gerçek failler kimse, bunların ortaya çıkması için uğraş vereceğiz, görüşmelerimizi yapacağız, takipçisi olacağız.  Cemevi başkanımız Polat arkadaşıma da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cemevi Dedemiz Cafer Dede’ye eşi ve çocuklarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Konunun takipçisiyiz. Mahalle sakinleri sakin olun. Merak etmeyin Önümüzdeki süreçle ilgili bir kaygıya kapılmayın. Biz burada bir haksızlığın olmasını asla müsaade etmeyeceğiz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com