Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 1 Ekim 2023 618 Görüntüleme

JAPON DEPREM UZMANINDAN DEPREM BÖLGELERİNE EĞİTİM

Japon Deprem Uzmanı Yoşinori Morivaki deprem bölgelerinde özel tır “Kaşif”le eğitimlere başladı. Eğitimler Elazığ’ın da içerisinde yer aldığı 12 ilde gerçekleşecek

Japon Deprem Uzmanı Yoşinori Morivaki, özel olarak tasarlanan ‘Kaşif’ isimli bir tırla “Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz” mottosuyla deprem eğitim seminerlerine başladı.

Morivaki, deprem bölgelerinde 28 Eylül – 29 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenleyeceği deprem bilgilendirme toplantılarının ilkini Hatay merkez ve İskenderun’da gerçekleştirdi. Buradaki eğitimlerin ardından deprem bilinçlendirme çalışmaları sırasıyla Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Erzincan il ve ilçelerini kapsayarak devam edecek.

Morivaki’nin vereceği seminerlerde, depremin nedenleri, etkileri, zararların azaltma yöntemleri, bina güçlendirme yöntem ve uygulamaları, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler gibi konular işlenecek.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com