Ana Sayfa Uncategorized 4 Ekim 2023 255 Görüntüleme

ÖĞRENCİLERDEN, 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE CAN DOSTLARINA ZİYARET

Şehit Mehmet Akpınar İlköğretim Okulu, İlksen Anaokulu ve Koç İlköğretim Okulu öğrencileri, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında sokak hayvanlarına sağladığı hizmetlerle örnek olan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve sağlık ihtiyaçlarının en iyi koşullarda karşılandığı Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Bu kapsamda Şehit Mehmet Akpınar İlköğretim Okulu, İlksen Anaokulu ve Koç İlköğretim Okulu öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakımları sürdürülen can dostlarımızı ziyaret ettiler.
Merkezi ziyaret eden öğrenciler yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, küçük can dostlarıyla yakından ilgilendiler.
Öğrenciler daha sonra Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarımız için gıda mühendisleri eşliğinde artık yemek ve bayat ekmek kullanılarak yapılan mamaların üretim tesisini gezdiler.
Gezi programının sonunda Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fetih Arslantaş günün anısına öğrencilere hediye verdi.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Gerçekleştirilen ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirten öğrenciler yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
“4 Ekim Hayvanları koruma günü nedeniyle Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyarete geldik. Bugün burada olduğum için ben çok mutluyum. Köpekler çok tatlıydı. Onları sevdik. Burada çok eğlendim.”
“Bugün hayvanları koruma günü. Köpekleri ve kedileri gördük. Çok güzel bir yer. Burada hayvanlara çok güzel bakıyorlar. Buraya gelmekten ve burada olmaktan çok mutluyum.”

“BAKIM EVİMİZDE YAKLAŞIK 20 BİNE YAKIN HAYVANI AĞIRLADIK”

Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fetih Arslantaş ise “ Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bu nedenle barınağımıza ziyaretler oluyor. Bugün barınağımıza ziyarete gelen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bugüne kadar yaklaşık 20 bine yakın hayvanı ağırladık. 5 bin 500 tane hayvanımızın kısırlaştırılmasını yaptık. 5 bin 500 tane hayvanımızın da kuduz aşınışı yaptık. Yaklaşık 2 bin 200’e yakın hayvanımızı da sahiplendirdik. Elazığ Belediyesi olarak 90 farklı parka mama ve su kabı bıraktık. Buralara günlük olarak mama ve su da bırakıyoruz. Ayrıca topladığımız artık yemek ve ekmekleri burada bulunan tesisimizde mamaya dönüştürüyoruz. Burada günde yaklaşık 400 kilo mama üretiyoruz. Vatandaşlarımızdan ekmeklerini ve yemeklerini israf etmemelerini, bayat ekmek kutularına atmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com