Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 15.11.2023 301 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…KAOSTAN BESLENEN İKTİDAR

KAOSTAN BESLENEN İKTİDAR
Değerli vatandaşlar, Erdoğan 22 yıldır her başarısızlığının faturasını birileri üzerine atarak ki yıllardır kullandığı “dış güçler” söylemi yanında din, mezhep ve ırk ayrımı üzerinden algı operasyonlarıyla toplumu yönlendirmekte ve sorumluluğunu unutturmaktadır. AKP yönetiminin sermayesi yalan, inkar ve iftira olup toplumsal kaostan beslendiğini yaşanan olaylardan görüyoruz. Ülkemizde AKP’nin çözüm süreci, FG ile yıllarca birlikteliği ve iktidarlarını devam ettirmek için kurduğu ittifaklara baktığınızda, beraberliklerinden hep bir kaos ortamı yaratılarak siyasal kazanç elde etmiştir. Dikkatle bakıldığında, toplumun tepkisini çeken bu kaos ortamlarının, AKP yönetiminin beslendiği tek kaynak olduğunu görürsünüz.
Sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda yaratılan kaos ortamından saray ve eşrafı besleniyor. Erdoğan ise bunları ya görmüyor ya da bu gerçeklere sırtını dönmek suretiyle varlığını sürdürmekten yana tavır sergiliyor ve demokrasinin rafa kaldırılması, Anayasanın yok sayılması, hukukun yerlerde sürünmesi, vatandaşın zulme uğraması, küresel güçlerin etkisiyle ülkemizin sığınmacı merkezine dönüşmesi, kaçakçılık ve uyuşturucu baronlarının cirit atması vs. gibi her şeyi mübah görüyor.
AKP yönetimi birçok olayda insan algısını yöneterek toplumsal karmaşa çıkarıp bir kaos ortamı yaratmakta ve bundan beslenmektedir. Mesela; 7.Haziran.2015 seçimlerin de tek başına iktidar çoğunluğunu kaybetti. Ancak hükümet kurulamayınca seçim kararı alındı. Karar sonrası bir anda ülkemizin dört bir yanında toplumsal kaosa neden olan saldırılar ve katliamlar yaşandı. Bu kaos ortamından beslenen AKP 1.Kasım seçimleri ile yeniden tek başına iktidar oldu. Birilerinin kazanma hırsı birçok masum insanımızın hayatına mal oldu. Erdoğan’ın PKK ya da Suriye operasyonlarını seçimlere denk getirmesi de “kaos siyaseti” üzerinden nemalandığını gösteren bir başka örnektir.
Artık kurumlar arası yaşanan kavga, kurumların birbirini tanımaması hatta kurumlar içinde güçler çatışması AKP iktidarının kontrol ve denetimi kaybettiğini gösteriyor. Günümüzde yaşanan olaylar zincirinin takibini ve analizini yaptığınızda kaos, iç çatışmalar, mezhepler arası sürtüşmeler, en önemlisi de tarikat ve cemaatlerle iş birliği yapılması, dün yaşanan kaos ortamlarına yarın bir yenisinin ekleneceğini göstermiyor mu?
Değerli vatandaşlar; AKP yönetimi olası bir direniş hareketini önleme noktasında yaratılacak kaos ortamını ister. Çünkü; bu harekette yer alan insanlarımızı devlet düşmanı, terörist, hain ilan ederek ayrıştırırken, toplumun belli bir kesimini de din ve milliyetçilik algısı üzerinden konsolide ediyor ve kitlesini kemikleştiriyor. Örnek mi? 15 temmuz darbe girişimi sonrası Erdoğan’ın “15 temmuz, Allah’ın bize bir lütfu” ifadesi beslendiği kaynak olan kaos ortamını anlatmıyor mu?
Sonuç olarak; Ülkemizde AKP iktidarının siyasi gücü sayesinde ekonomik güç elde eden saray ve eşrafının şiddete yönelimleri, yalan ve iftiraları ile yaptıkları hak ihlalleri yasal zeminde görmezden gelinirken, yoksul kesimin onurları, emekleri ve değerleri ayaklar altına alınıyor. Adaletten, merhametten, dürüstlükten dem vuran AKP yönetimi, bu değerleri sadece yoksul kesimin sorumluluğunda görüyor. Yani, siyasal ve ekonomik güçten yoksun iseniz kaostan beslenen bu iktidarın hedefi olmaktan kurtulamazsınız.

DOĞRU PARTİ temsilcileri bizler, iktidarın yaratması muhtemel yeni kaos oyunlarını önlemek için demokrasi güçlerini, gerçek muhalifleri, barışı savunan tüm cumhuriyet sevdalılarını birlik ve beraberliğe hatta el ele verip yan yana, omuz omuza durmaya davet ediyoruz. Çünkü; iktidarı kaybetmemek için her şeyi göze alan ve uygulayan siyasi bir anlayışla karşı karşıyayız.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com