Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 11 Aralık 2023 858 Görüntüleme

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. EROL KELEŞ, 2024 YILI MERKEZİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, ‘Türkiye Yüzyılının ve Cumhuriyetimizin 100. yılının ilk bütçe görüşmelerinin bugün başlayacağını ve 14 gün aralıksız bir şekilde süreceğini belirtti. KELEŞ, “Bu süreç, ülkemizin geleceğine yön verecek, her bir bakanlık ve kurumun bütçesi ile ülkemizin önceliklerini ve hedeflerini yansıtacak şekilde ele alınacaktır” dedi.

Milletvekili KELEŞ, “2024 yılı bütçesi, sosyal refah ve sürdürülebilir büyümeyi odağına alarak, özellikle enflasyonla mücadele ve deprem sonrası iyileştirme çalışmaları önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi. Vekil Keleş, ayrıca net ihracatın ve sabit sermaye yatırımlarının artırılması da ekonomik hedeflerimiz arasında olacak” dedi.

“2024 yılı merkezi yönetim bütçesinde toplam giderlerin 11,1 trilyon TL, toplam gelirlerin ise 8,4 trilyon TL olmasının öngörüldüğünü belirten Keleş, “Bütçe gelirlerinin 2025’te 10,8 trilyon TL’ye, 2026’da ise 12,9 trilyon TL’ye ulaşmasının hedeflendiğini belirterek, bu verilerle 2024’te bütçe açığının Gayri Safi Yurt içi Hasılaya oranının %6,4 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini ifade etti.

KELEŞ, “Bütçede personel giderlerinin 2,9 trilyon TL’yi bulmasının öngörüldüğünü belirterek, personel giderleri dışında en yüksek pay’ın eğitime ayrıldığını, Millî Eğitim Bakanlığımız için 2024 yılında 1 trilyon 90 milyar TL, yükseköğretim kurumlarımız için 346 milyar TL ayrılacağını belirterek, eğitimin her zamanki gibi bütçeden en büyük payı alacağını söyledi.

Vekil Keleş “2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin bütçeye ağır yükler getirdiğini belirterek önümüzdeki süreç bize gösteriyor ki ekonomik büyüme ve kalkınmanın yanında daha dirençli şehirler inşa etme hedefiyle depremde yıkılan şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması ve geleceğe yönelik risklerin azaltılmasının bu dönemin temel öncelikleri arasında yer alacağını ifade etti.

Milletvekili Erol Keleş, “Finansal istikrar ve fiyat istikrarına verilen önemin daha da artırılacağını, ayrıca İhracat gelirlerimiz ve turizm gelirlerimizde de artış sağlanacağını belirterek 2024 yılı için ihracat hedefimizin 267 milyar dolar, turizm gelirlerimiz için ise 60 milyar dolar seviyelerinde olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Vekil KELEŞ, “Planlı ve dengeli bir bütçe yönetimi ile sosyal refahın sağlanması ve büyümenin sürdürülebilir kılınmasını hedefliyoruz diyerek, Türkiye olarak güçlü olduğumuz noktalar, gelecek açısından umut veriyor dedi. Kamunun faiz giderlerinin Gayri Safi Yurt içi Hasılaya oranının önemli ölçüde düşmüş olduğunu söyleyen Keleş, bu veriler bize ekonomimizin sağlamlığını gösteriyor,” diyerek “2024 yılı merkezi bütçesinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com