Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 27.12.2023 774 Görüntüleme

AV. DR. İRFAN SÖNMEZ’İN KALEMİNDEN….ŞEHİTLERİMİZE DOKUNMAYIN!

Şehit cenazeleri üzerinden siyaset olmaz. Ne yazık ki, politik rekabet o kadar seviyesizleşti ki -şehitlerimizin-  mukaddes kanları  bile rant aracı haline getiriliyor.

Daha önce de benzer manzaralara şahit olmuştuk.

Pençe Kilit operasyon bölgesinde toprağa düşenler, bir parti için hayatlarını vermediler. Onlar siyasi bir mücadelenin tarafı da değillerdi.Kanlarının şu veya bu parti adına sandığa akıtılması için de ölüme yürümediler.  Böyle olmasına rağmen şehitlerimiz –partileştirilerek- yeni bir ayrışma aracı haline getirildiler. Onların aziz naaşları üzerinden siyaset yapmak onlara sahip çıkmak değil, onların kanını emmektir.

Evet, CHP’nin ortak bildiriye imza atmaması hataydı. Bunu Erdoğan’ın kullanacağını bilmeleri gerekirdi. Nitekim, bazı CHP’liler de Özgür Özel’in bu tercihini doğru bulmadıklarını ifade ettiler. Ortak bir bildiriye imza atmak, AKP’nin oyununa gelmek değil, tam aksine AKP’nin oyununu bozmaktı. Kaldı ki, bu teklifi yapan,  ortak bildiri ile milletin hissiyatına tercüman olalım diyen AKP değil, İYİ Partiydi. Terör örgütünün adını zikretmemek aslında onu kınamamaktır. Adres belli değilse kınama da yoktur.

Bu gerçeğe rağmen cenazelerde particilik yapmak, bazı parti ve liderlerine tavır koymak doğru bir davranış değil. Şehit cenazeleri bizi ayırmamalı birleştirmeli. Burada da birleşmeyeceksek nerede birleşeceğiz.Sayın Akşener’in milliyetçiliğinden şüphesi olan mı var?  Onun terör örgütünü cilalayan tek bir beyanı bulunabilir mi?  Şüphesi olan  varsa bazı hatırlatmalarda bulunmakta fayda var.

Çok değil, daha bir kaç yıl önce söylenen şu sözleri bir defa daha hatırlamakta fayda var:

PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim.Sıkıntısı olan varsa bana söylesin.”(CB Erdoğan)

Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var. O bölgenin yeni aktörüdür.”(Yalçın Akdoğan AKP’li eski Başbakan Yardımcısı)

Sayın Öcalan demeyi,PKK bayrağı açmayı suç olmaktan biz çıkardık.”(Bülent Arınç,eski başbakan Yardımcısı)

Abdullah Öcalan Kürlerin Lideridir.Onun mesajları bizim de düşüncemizdir.”(Beşir Atalay, eski Devlet Bakanı)

Öcalan’ın durduğu yer Türkiye’ye katkı sağlıyor.Çok değerli şeyler söylüyor.”(Mehmet Metiner, eski  AKP milletvekili)

Abdulah Öcalan dünyanın geleceğini iyi okuyor.Onun talepleri meşrudur, normaldir.”( Yasin Aktay, eski AKP milletvekili)

PKK terör örgütü değildir.”(Orhan Miroğlu,eski AKP Milletvekili)

Apo sorumluluk bilinciyle hareket ediyor.Türkiye onun konumunu tartışabilmeli.”(Abdülkadir Selvi,AKP’ destekçisi  gazeteci)

TSK gerçekten peygamber ocağı olsaydı arefe günü kan döker miydi?”(Hilal Kaplan,AKP destekçisi gazeteci, TRT Yönetim kurulu üyesi,PKK’ya yapılan operasyon üzerine)

Diyorlar ki devlete katil deme,olur, seri katil.”(Hilal Kaplan,AKP destekçisi gazeteci, TRT Yönetim kurulu üyesi)

Şehitlik kavramı İslam’da vardır.Türk-Kürt dediğiniz hadisede ise şehit yoktur. Anlaması çok mu zor hakikaten?”(Hilal Kaplan,AKP’ destekçisi gazeteci,TRT Yönetim kurulu üyesi)

Güçlü Türkiye eyalet sisteminden korkmamalıdır.Osmanlı’da Lazistan, Kürdistan eyaleti vardı.”(CB Erdoğan,30 Mart 2013,CNN Türk)

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Şimdi, bu örneklerden sonra kim veya kimlere kızmamız gerekir acaba? Türkiye’yi muhalefet değil bu sözleri söyleyenler yönetiyor. Daha şehitlerimizin cenazesi bile kalkmadan, CUMHUR ittifakıyla meclise giren   HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,”eyalet, özerklik ve federasyon gibi sistemlerin tartışılması gerektiğini ” söyledi. Hem de meclis kürsüsünden ve herkesi gözünün içine bakarak. Askerlerimiz, bu ülke bölünmesin diyerek şahadete koşarken,  meclis kürsüsünde “gelin bölünmeyi konuşalım” deniliyor. Bunları görmezden gelip, başına silah dayasanız bu sözlerden hiç birini söylemeyecek insanlara tepki göstermek ahlaksızlık ve samimiyetsizliktir. Her şeyi Allah’ı,Peygamber’i, dini, Kuran’ı,Osmanlı’yı istismar ettiniz, daha yetmedi mi? Bari şehitlerimize dokunmayın!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com