Ana Sayfa Uncategorized 9 Ocak 2024 394 Görüntüleme

SAADET PARTİSİ KADIN KOLLARI BAŞKANI SERTDEMİR’DEN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Saadet Partisi kadın Kolları Başkanı Meral Sertdemir yayımladığı bir mesajla 10 Ocak Gazeteciler gününü kutladı.Mesajında basın özgürlüğü konusunda da değinen Sertdemir şunları söyledi:

”10 Ocak Gazeteciler Günü Münasebetiyle toplumun dördüncü kuvveti saydığımız ;Görsel ,yazılı basınımız ve çalışanlarımızın günü kutlu olsun.
Bugün Türkiye’de basınımızın en temel sorunu ,haber yapma özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. 2022 verilerine göre Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasından 149.sıradadır. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinin 2022 yılı verilerine göre Türkiye,basın özgürlüğünde (kötü) ülkeler kategorisinde bulunmaktadır maalesef.

Medyamız politik baskılarla ve medya mensuplarımız olumsuz çalışma koşullarıyla mücadeleler ederken ,kar amaçlı medya içerikleri ise toplumumuzun ahlaki yapısına dinamit koymaktadır. Medya aracılığıyla yürütülen küresel algı eğitimleri öncelikle kapitalist bir mantalite ile işletildiği için insanları tüketime odaklamaktadır.

İkincisi ,ahlak dışı unsurları sürekli gündem yaparak normalleştirmesini sağlamakta ve kültürel kodları ahlaki ve dini değerleri ortadan kaldırmaktadır.

Üçüncüsü,psikolojik argümanlarla insanların özgür iradelerini ipotek altına alarak siyasi ve ideolojik eğitimlerine bilinçli olarak müdahale edilerek toplum mühendisliği yapılmaktadır.
Saadet Partisi olarak ise hedefimiz haklımızın tarafsız ,özgür ve doğru bilgiye ulaşması ve iletişim hakkını özgürce ve istediği şekilde kullanabilmesi için basın ve medya sektörünü hakimiyeti altına alan baskı mekanizmalarından arındırmak ve Türk Medyasının her kesiminden vatandaşımıza temiz içerikler sunmasını garanti altına almaktır.

Bizler Saadet Partisi Kadın Kolları olarak;
Basın özgürlüğünü güvence altına alarak basının özgür bir şekilde görev yapacağı güvenli ve elverişli bir ortam sağlamak, Cumhurbaşkanı yada bakanların uçaklarının sadece birkaç imtiyazlı gazeteciye değil, tüm gazetecilere açık hale geldiği medyanın tüketim ve kar odaklı bir şekilde ahlaki yozlaşmayı artırmasına izin verilmediği medyanın reyting uğruna kamu yararını hiçe sayan yayınlar yapmasının önüne geçerek reytinglerini toplum yaranın önüne koyan bütün yayın kuruluşlarının dikkatle denetlendiği özellikle dizilerin ,gündüz kuşağı programlarının ve yarışma içeriklerinin denetlenmesini arttırarak toplumsal yozlaşmaya sebebiyet veren yayınlara son verildiği bir dönem için çalışıyoruz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com