Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 8.02.2024 1172 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…BOP YAŞIYOR, HALK SÜRÜNÜYOR…

BOP YAŞIYOR, HALK SÜRÜNÜYOR…
Değerli vatandaşlar, ABD Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı özellikle, orta doğu ülkeleri üzerinde yüz yıllardır denetim ve kontrolün kendisinde olması için her türlü eylemi mübah görmekte kanlı da olsa uygulamaktan geri durmamaktadır. Yakın zamanda da yaşadığımız tüm bu eylemlerin temelinde bölgenin zengin enerji kaynaklarının ve pazarın elde edilmesi ile İsrail’in güvenliğinin sağlanması amacı yatmaktadır. Stratejik konumu nedeniyle ülkemiz üzerinde de etkili olan bu eylemler karşısında iktidarın , bu güçlerin talepleri doğrultusunda davranış sergilemeleri her alanda Ortadoğu bataklığına sürüklenmemizi hızlandırmıştır. Bu teslimiyetin temel nedeni 22 yıldır iktidarda kalmalarının teminatı BOP adlı yıkım projesinin savunuculuğu görevini ifa etmesidir ki bu konuyu “BOP SİSTEMATİĞİ” başlıklı yazımda (cezmiorkun.com) sizlerle paylaşmıştım.
ABD Dış İstihbarat Örgütünün(CIA) 2006 yılı Türkiye raporunda “Türkiye’nin bu şekliyle, Amerikan politikalarının yanında olacağından emin olamayız. Ülkeyi kuranlar, denetim mekanizmasını çok sıkı tutmuşlar. Hükümeti ikna ettiğimizde Meclis; Meclis’i ikna ettiğimizde, ordu; orduyu ikna ettiğimizde yargı karşımıza geçebiliyor. Eğer Amerika’nın çıkarı Türkiye’de bir federal devlet kurulması ise mutlaka ve öncelikle yargı, ordu, Meclis ve hükümeti tek elde toplayan başkanlık rejimine geçilmelidir. Bir kişiyi ikna etmek, birbirini denetleyen yapıyı ikna etmekten çok daha kolay olacaktır. Eğer o bir kişi Amerikan çıkarlarını yardım etmek konusunda tereddüt ederse, bir kişi üzerine kurulmuş yapıyı yıkmak Amerika için sorun olmaz.” yer alan bu ifade bugün içinde bulunduğumuz durumun tesadüfi olmadığını ortaya koymaktadır.
Yani, Erdoğan’ın iktidara gelmesi ve iktidarını devam ettirmesindeki ABD stratejisi tümüyle işlemekte olup muhalefet partileri de bu oyunun parçası haline getirilmiş hem çalıp hem de oynuyorlar. Sonuçta ulus devlet, üniter yapının ortadan kaldırılmasını hedefleyen BOP projesi tıkır tıkır işliyor. Tek adam rejimi; algı operasyonları ile hurafelere dayalı bir din anlayışını empoze ederek halkı dinden soğuttu, yasaklarla halkın özgürlüğünü kısıtladı, camiye, okula ve kışlaya siyaseti sokarak gerici bir toplum oluşturdu, saray ve eşrafı saltanat sürerken halkın dinle yetinmesi anlayışını yerleştirdi, parası olanın sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlandığı bir sistemi devreye alarak halkın büyük bir çoğunluğunu cahilliğe ve ölüme terk etti, mutlu azınlıkların artması ve mutsuz kesimin çoğalmasına sebep oldu.

Yani; yapılan zulümler karşısında direnme gücünü ortadan kaldırmak için tüm güvenlik birimlerini ele geçirdi. Şeriat özlemlerini artık aleni bir şekilde ilan etmeyi, oy vermezseniz hizmet alamazsınız diyerek depremzedeleri tehdit etti. Alnı secde görüyor diye oy veren vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum. Dinimizin gereklerini yerine getirmeyen bu anlayışı kesinlikle sorgulayıp bu zulme ortak olmaktan kendinizi kurtarmalısınız.

BOP projesinin başarılı uygulayıcısı Erdoğan, 1 yıl geçmesine rağmen deprem bölgesinde yaşamak zorunda olan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm arama zahmetine dahi girmediği görülüyor. Hatırlayın 6.Şubat depremi sonrasında bir yıl içerisinde 319 bin konutun teslim edileceği sözünü verdi. Ancak teslim edilen konut sayısı sadece 40 bin civarında. Kayıplarına ulaşamayan, çadır ve konteynerlerde barınmaya mecbur bırakılan, yaşam için gerekli hizmetlerden faydalanamayan, molozlar ve yıkılmayan hasarlı binalar arasında her türlü tehlikeye karşı tetikte duran depremzedeler, BOP projesinde aldığınız kadar bir sorumluluk gerektirmiyor mu? daha açık bir ifadeyle, AKP iktidar yönetimi, yapmak yerine yıkmayı esas alan bir anlayışın temsilcisidir.

DOĞRU PARTİ ülkemizin bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğinin temeli olan, Atatürk ilke ve devrimleri öncülüğünde tüm bu zalimleri, halkımızla birlikte yerle yeksan edecektir. Bunun için bugün AKP yönetiminin etkisinde olduğu egemen güçlerin BOP projesi kapsamlı politikaları karşısında güvenlik, ekonomik ve de kurucu değerlere sımsıkı sarılarak aşacak potansiyele sahip olan milletimize güveniyoruz. Tek eksik halkın dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle mutlu olan milli bir yönetimin olmamasıdır. Sonuç olarak BOP yaşıyor, yaşatılıyor ancak halk sürünüyor…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com